Yap Jia Hee -
DAP perlu terus berada dalam kerajaan Selangor untuk memastikan PAS "tidak buat jahat" di negeri itu, kata Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng.
Ketua menteri Pulau Pinang itu berkata DAP perlu berada dalam kerajaan negeri itu bagi menghalang PAS melaksanakan "dasar yang tidak baik" kepada rakyat di negeri itu.
"Lihat Kelantan hutan simpan kekal pun buat pembalakan, itu Husam (adalah) ADUN PAS Kelantan yang kata (dedah) skandal ini.
"Kalau dia (PAS) boleh buat dekat Kelantan, dia boleh buat juga di Selangor.
"Kita nak tahan PAS daripada buat jahat macam dia buat jahat di Kelantan," kata Guan Eng ketika berucap di Kongres Kebangsaan Wanita DAP 2015 hari ini.
Undi PAS, undi Umno
Dalam ucapannya itu, Lim juga mendakwa PAS kini telah berpihak kepada Umno dan menganggap undi kepada pati Islam itu sama seperti mengundi Umno.
Sehubungan itu, Guan Eng berkata, PAS sekarang sudah berubah daripada dahulunya menolak parti rasis seperti NGO PERKASA kepada sekarang yang bekerjasama dengan pengerusinya Ibrahim Ali.
"PAS sekarang sudah memihak kepada Umno, kita lihat kenyataan daripada pemimpin PAS, macam undi PAS serupa undi Umno.
"Satu undi PAS sama dengan satu undi Umno, tak ada beza langsung.
"(Mereka) sokong sama (Perdana Menteri) Najib dalam skandal 1MDB ataupun dalam skandal donation," kata Guan Eng.
# aku percaya di sini Guan Eng tidak rasis kerana kebanyakan kontraktor yang terlibat dengan balak di Kelantan majoritinya etnik Cina. Maknanya dia tidak jaga kepentingan Cina-Cina yang rakus membalak di Kelantan dan dilesenkan oleh Kerajaan Kelantan yang ada sekarang
Tapi politik tetap politik walau pun konon isunya adalah kesejahteraan rakyat........namun Rakyat Kelantan yang dilanda banjir yang kejam baru-baru ni memang faham. Ketika mereka diratah banjir MB dan TMB berpeluk tubuh serta sibuk dengan persidangan khas DUN Kelantan dan Ketua Pemudanya pula memantau dan bersuara melalui fb dan twitter
Yang aku nampak yang kuat mengharung banjir adalah Husam dan Dato' Pa. Siti Zailah di Rantau Panjang

Ye ke tuh..?.. jom kita pakat2 sokong dap.. kerana dia boleh tentukan islam kau betul ke sesat..
ReplyDeletepd saat ini, aku lebih percaya si kafir LGE dr lebai hadi.
ReplyDeleteorg kafir yg adil lebih aku hormati dr org Islam yg zalim.
kita tlh lihat kejahatan hadi dan kuncu2nya dikelantan pasca TGNA.
dialog YB Husam tempohari byk mendedahkan keburukan geng lebai2 tamak bodoh yg penuh hasad dengki ini.
pakaian hanya topeng utk meraih sokongan umat yg jahil agama. dah tua pencen pun masih tak dpt menolak presideng yg suka fitnah padahal fitnah tu sama spt membunuh kemanusiaan.
dlm blog aku terbaca blogger ni terkejut dan keluar apabila 'PELAG DAN HARAMJADAH' digunakan utk menghentam Parti Amanah dlm ceramah masjid.
begitu juga alhusseyn menyatakan bhw ceramah Ustaz Ahmad Awang terpaksa dipindahkan ke surau lain apabila ceramah di surau asal dibatalkan. Org pas batalkan ceramah? memang sah dah jadi umno.
Wan Rosli.kalau difikir adalah lebih elok DAP mentadbir daripada Pas kerana telah terbukti Pas sebagai pengkhianat kepada Pakatan .berbagai 2 karenah dan perangai ulamak Pas yang telah terbongkar.busuknya tembelanag yang dah pecah.tetapi orang seperti kau ini lah yang menyebabkab Pas kini seperti Parti setan.
ReplyDelete