Sunday, November 15, 2015

Dah tu......Hang dalam group yang meropak nak gelarkan apa?

Tak boleh salahkan semua Ahli UMNO sebenarnya
Tambahan lagi dia tu bertitle Ustazah lagii........kan orang Kelantan dan Terengganu akan 'mampus' dengan title Ustaz, Ustazah dan Tok Guru?

Jangan risaulaa Alwi........dah sama geger dah.........yang ini baham diut kebajikan.......yang tu baham balak.........apa bezanya?

# "mampus" - patah, tunduk, wala', tak berani angkat kepala

Sunday, November 15, 2015

Skandal YaPEIM: Jangan Kerana Seorang Dua Pemimpin UMNO, Kami Semua Digelar Penyamun - ADUN UMNO

Seorang pemimpin UMNO dari Kelantan meminta Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein menyiasat dakwaan berhubung satu keluarga yang dikatakan membolot sehingga 26 jawatan dalam Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM).

Ketua Penerangan UMNO Negeri, Datuk Md. Alwi Che Ahmad berkata, siasatan perlu dilakukan segera bagi membersihkan nama baik parti, yang mana persepsi rakyat terhadap pemimpinnya telah terjejas teruk dengan tersebar luas isu itu.

"Jangan kerana seorang dua orang UMNO dan pemimpin UMNO, kami semua pula digelar penyamun," tegas beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kok Lanas.

Md. Alwi berkata demikian merujuk isu melibatkan satu keluarga politik yang dikatakan membolot 26 jawatan dalam YaPEIM dengan jumlah gaji diperolehi sebanyak RM154,700 sebulan.

Mengulas lanjut, beliau mengakui hatinya pedih, luka dan marah jika kes sedemikian benar dan dibiarkan berlaku tanpa ada tindakan diambil.

"Tidak adakah pihak atasan mengambil berat isu ini? Janganlah kerana seorang dua, kami pula digelar penyamun. Persepsi ini harus dan wajib ditangani segera," tegasnya.

Dua hari lalu, sebuah badan bukan kerajaan National Oversight and Whistleblowers Centre (NOW) mendedahkan seorang pemimpin Wanita UMNO di Kelantan menerima gaji bulanan sebanyak RM45,500 daripada tujuh jawatan yang dipegangnya, manakala anak lelaki beliau dibayar gaji RM31,200 sebulan dan suaminya pula mendapat RM5,000 setiap bulan.

Pendedahan itu kemudian menjadi bualan negatif orang ramai terhadap UMNO dan pemimpinnya yang disamakan dengan penyamun. - MalaysiaGazette

6 comments:

  1. Kita ada Tuang penasihat jangan takut

    ReplyDelete
  2. Apa salahnya...menantu kita pun gaji besor juga..keja kat bangunang perangsang.

    ReplyDelete
  3. Bezanya kerajaan umno tu byk duit dpt duit derma lg duit tabung kebajikan lg duit tabung haji lg n segala tabung la digunakan utk menolong n kesenangan kroninya.kerajaan pas kelantan diketahui akan kesusahan n kekurangan dananya akibat sekatan dr kerajaan umno juga.oleh krn itu tentulah susah dlm pengurusan negeri yg mengakibatkan beberapa hal yg tdk disenangi.makanya adalah tdk adil utk menghukum kedua kerajaan ini sama.

    ReplyDelete
  4. Puak umno bn kaki penyamun perompak duit rakyat

    ReplyDelete
  5. Puak umno bn kaki penyamun perompak duit rakyat

    ReplyDelete
  6. Totok totok Umno bangsa bodoh, tak mengaku asyik komplen , sikit sikit UMNO, habis yang berkuasa kat Malaysia dan sepatutnya bertindak siapa agaknya, UMNO BNlah kerajaan persekutuan
    UMNO lah sumber kejahatan dan kekecohan kat Malaysia ni,
    CELAKA PUNYA UMNO DARI PEMIMPINNYA DARI ATAS HINGGA KEBAWAH DAN DAH MASUK KUBUR, Dan juga manusia manusia cuba nak berbaik baik dgn UMNO sekarang ni
    Nanti jawab kat akhirat
    MOTTO ORANG MELAYU SEBIJI MCM YAHUDI LAKNAT TU MASUK JUGAK NANTI DALAM SYURGA JANJI MENGUCAP SYAHADAH, KEBODOHAN MELAYU TAK KIRA LAH DIA TU ALIM ATAU ORANG BIASA BILA SENTIASA INGAT MCM YAHUDI LAKNAT TU

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa