Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Tuesday, November 30, 2010

Samseng Taik Kucing Dan Aduka Taruna

Aduka Taruna kena pelempang di Mahkamah

Hari ini perbicaraan Aduka Taruna di Mahkamah Seremban.

Berlaku sedikit kekecohan di Mahkamah sebentar tadi apabila sekumpulan lelaki (3 orang) yang berlagak seperti samseng kampung dusun membuat huru hara.

Pada mulanya, Aduka Taruna telah di hampiri oleh 3 lelaki tersebut, dan salah seorang daripadanya berkepala botak dan berbaju biru telah menghampiri beliau dan bertanyakan nama. Aduka Taruna menghulurkan tangan untuk bersalaman sambil mengaku bahawa beliau adalah Aduka Taruna... sudah la salam yang di hulur tidak bersambut.... dalam masa yang sama mamat botak tersebut telah melempang Aduka Taruna (terkena bahagian kepala).

Berlaku kekecohan dan pergelutan, apabila adik Aduka Taruna bingkas bangun untuk membelasah mamat botak tersebut, malangnya telah di halang oleh polis yang bertugas di Mahkamah.

Dalam kekecohan tersebut si mamat botak itu telah menghilangkan diri, walau bagaimana pun kawan2 Aduka Taruna yang ada di situ sempat mengambil gambar 2 lelaki (kawan2) mamat botak tersebut. Gambarnya akan di upload dalam blog Aduka Taruna petang nanti dan menjadi bukti insiden tersebut.

Lebih malang lagi, apabila polis hanya memegang adik Aduka Taruna dan tidak menangkap mamat botak yang berlagak samseng dan pengecut tarak teloq hingga berjaya meloloskan diri.

Laporan Polis akan di buat oleh Aduka Taruna selepas perbicaraan tengahari nanti.

Berita selanjutnya akan menyusul samada di blog ini atau blog Aduka Taruna.

(Saat ini Aduka Taruna sedang berada di Balai Polis membuat laporan polis)

Komen Mountdweller :

Apa yang Aduka telah buat dulu pun aku tidak sokong. Setiakawan menjadikan aku penyokong dari segi moral. Makhluk pondan yang bertindak di luar Undang-Undang pun aku bukan setakat tidak sokong bahkan aku benci!

Cakap banyak pun tak ada gunanya. Mamat pondan tu dah pun tak ditangkap. Polis bengong pula pegang adik aduka dan lepaskan mamat pondan tu. Hanya yang telur tak cukup umur saja yang tunjuk samseng dengan pukul curi!

Untuk mamat pondan tu, berapa upah yang kamu dapat? Aduka bermastautin di Kota Bharu. Aku cabar kau carilah Aduka di Kota Bharu sekiranya memang kau ada cukup pelir dan batu!

Cuma buat aduka, kau janganlah jadi baik sangat. Berhati-hatilah sikit dengan orang yang tak dikenali.

Mountdweller ciplak dari blog Aduka Taruna

2 comments:

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa