Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Monday, July 10, 2017

Mahathir sokong Anwar kerana takut ditangkap?

RCI BNM: Tun M tidak gentar ditangkap 
Raffi BachikAstro Awani |  Julai 10, 2017 09:51 MYT
RCI BNM: Tun M tidak gentar ditangkap
DR MAHATHIR: Saya bukan kerjasama dengan Anwar pasal masalah peribadi saya, tetapi hanya untuk "menyelamatkan negara." - Gambar fail
BANDARAYA MELAKA: Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad membidas kenyataan yang mendakwa kononnya sokongan beliau terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah bertujuan menyelamatkan dirinya daripada siasatan Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI).

Jelasnya, beliau tidak sedikit pun gentar jika ditangkap sekiranya benar terlibat dengan kes kerugian dalam perdagangan mata wang asing Bank Negara Malaysia pada 1990-an seperti yang didakwa pihak tertentu.

"Walaupun badan tertentu ditubuh, kononnya untuk dikaji kesalahan pemimpin dahulu, kononnya nak tangap orang ini, kerana orang ini takut, kononnya saya mula berbaik dengan Anwar kerana takut ditangkap.
Beliau ditemui pada majlis Rumah Terbuka Aidilfitri PPBM di Tanjung Kling, Melaka, malam tadi yang turut dihadiri Presiden PPBM Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Majlis yang dihadiri lebih 20,000 pengunjung itu turut menyaksikan upacara pemotongan kek sempena hari ulang tahun kelahiran Dr Mahathir yang ke-92 hari ini.

Baru-baru ini, Dr Mahathir selaku individu yang menyekat perjalanan politik Anwar setelah memecatnya daripada jawatan Timbalan Perdana Menteri pada 1998 lalu, menyatakan sokongan beliau kepada Anwar untuk menjadi perdana menteri sekiranya mendapat pengampunan diraja.

* Yang peliknya tuduhan ini ialah, apa kuasa yang Anwar ada sedangkan dia sendiri pun di dalam penjara?

No comments:

Post a Comment

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa