Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Tuesday, April 29, 2014

Teruknya Ariff Sabri Tutuh Najib!

MP: Obama sebenarnya sindir intelektual Najib
Selepas lawatan kilat Presiden Barack Obama ke Malaysia hujung minggu lalu, pelbagai analisis dibuat berkaitan kesannya kepada keadaan sosial, ekonomi dan politik.

Tetapi teguran paling kasar, terutamanya pada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, dibuat oleh anggota Parlimen DAP Ariff Sabri.
Memfokuskan bagaimana presiden Amerika Syarikat menggambarkan Najib sebagai seorang yang mempunyai naluri untuk perpaduan dan kesederhanaan, pemimpin pembangkang itu berkata:

“Ia cara paling diplomasi untuk mengatakan – Saya rasa kamu tak berguna.”

Menurut Ariff, kenyataan itu dibuat bagi mengesahkan bahawa Najib bukan pemimpin rasional yang percaya arah masa depan melalui kesederhanaan dan perpaduan.

“Naluri seperti yang kita tahu berkait dengan haiwan yang tidak berfikir tetapi bertindak menurut naluri dan gerak hati.

“Jadi apa yang Obama kata, kecerdasan fikiran Najib sama tahapnya dengan haiwan seperti cimpanzi dan orang utan,” tulisnya dalam blog. - mk

6 comments:

 1. bodo geng PKR ni..benci pun rileks je la..

  ReplyDelete
 2. bodo geng PKR ni..benci pun rileks je la..

  ReplyDelete
 3. Ha...ha...ha...cimpanzi??? Depa kata kat aku ka???

  ReplyDelete
 4. Kesian kata kat dia orang utan dan cimpanzi sama level dgn dia... Sebenar org utan dgn cimpanzi lg cerdik dari dia!

  ReplyDelete
 5. berkatalah benar depan pemimpin yang anda tidak berkenan
  tapi masalahnya tak berani pula tegur obapak pasai umat Islam ditindas merata tempat

  ReplyDelete
 6. Tahap mentaliti melayu umno........dah dua dekad depa dok kata boh calon beruk pun depa pileh bn!!! Kesian kat berok di samakan dgn menteri umno. Berok setakat melahap pisang ja. macam depa tu monggolia, indon pon depa sapu.........kah kah.

  ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa