Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)



Wednesday, October 7, 2009

Gambar Berpesan

33 comments:

  1. salam pakdin,

    ini kali pertama aku tengok gambar sengeri ni..

    ReplyDelete
  2. Salam En. Din minta dijauhkan Allah SWT. berhati-hatilah ketika memandu, nak pandang pun takut.

    ReplyDelete
  3. salam
    xsanggup nak tgk lelama..

    ReplyDelete
  4. AllahuAkbar..di mana kemalangan ni di Malaysia ke atau di mana?minta dijauhi Allah

    ReplyDelete
  5. Minta dijauhkan Allah musibah seperti ini,dimana tempat kejadian ini?

    ReplyDelete
  6. semuga itu bukan kita......
    masyallah
    ngerinya.
    hati2 dijalan raya.

    ReplyDelete
  7. MasyaAllah.

    Seriau bulu tengkok yang tak berapa nak berbulu ni.

    Ni kategori 18 NG ni. (Ngeri Gila)

    ReplyDelete
  8. Ni bukan Malaysia ..

    Kereta stereng sebelah kiri ..

    Tapi kulit sawo matang

    boleh jadi kat Asia

    pastinya bukan Thailand, Indonesia ..

    mungkin Filipina kot ...

    ReplyDelete
  9. assalammualaikum

    innalillahi wa inna ilaihi rojiun

    ReplyDelete
  10. buat peringatan untuk saya! kasihan kepada keluarga dia.

    ReplyDelete
  11. salam uncle.
    Naper tu? kemalangan atau dipotong? adoiii rasanya macam ada orang le yang buat cam tu?

    ReplyDelete
  12. W'salam Wak (wartamaya)

    Memang mengerikan...

    ReplyDelete
  13. W'salam aku.

    Kalau aku nak tengok lagi sila ke N3 lebel kemalangan.

    ReplyDelete
  14. W'salam Opah

    Itulah pesanan dari gambar di atas. Mohon dijauhkan Allah.

    ReplyDelete
  15. W'salam blogger ~0~

    Kawan sepejabat saya muntah!

    ReplyDelete
  16. Rush IswaraKu.

    Sama-samalah kita berdoa dan beringat. Kejadian ini bukan berlaku di Malaysia. Gambar diemail oleh adik perempuan saya kepada isteri saya.

    Hakikatnya adalah untuk kita beringat dan tidak gelojoh di Jalan raya.

    ReplyDelete
  17. Sdr. Jinggo

    Mohon dijauhkan Allah...

    ReplyDelete
  18. Webmaster@Echam.

    W'Salam. Pesanan untuk kita beringat-ingat dan berwaspada.

    ReplyDelete
  19. Sdr. Harimau-Menaip

    Pada mulanya saya pun teragak-agak nak jadikan N3.

    ReplyDelete
  20. Anonymous

    Saya pun tidak tahu di mana. Gambar email dari adik saya kepada isteri saya. Tapi yang pasti bukan kereta dari Malaysia.

    ReplyDelete
  21. Wa alaikumussalam a kl citizen

    Hanya itulah perkataan yang mampu kita ucapkan.

    ReplyDelete
  22. al-lavendari

    Sebenarnya adalah peringatan untuk semua di kalangan kita.

    ReplyDelete
  23. W'salam Rashid

    Memang kemalngan yang dahsyat. Ada banyak lagi gambar yang menceritakan kejadian itu cuma uncle rasa tidak patut upload banyak sebab semuanya mengerikan.

    ReplyDelete
  24. eksiden kat mana tu tuan mountdweller... eeee ngeri betul.

    ReplyDelete
  25. muraisenja.

    Rasanya bukan kat sini. Saya terima email dari adik saya yang hantar kepada isteri saya.

    Tapi untuk peringatan kepada kita, bagus juga.

    ReplyDelete
  26. Lebih ironic bila kita dah memang beringat habis memandu, tetiba treler terbabas dan merempuh kereta kita lalu terjadi seperti di atas ..

    Naudzubillahh ..

    Tapi kalau dah ajal begitu, tak ke mana ..

    Ada hadis yang memetik bahawa Nabi SAW mengajar kita berdoa agar tidak dimatikan Allah dalam keadaan mengejut ... supaya mudah kita bertaubat.

    IttaquLlah ...

    ReplyDelete
  27. Anon

    Takdir Allah tidak siapa dapat mengelak. Yang kita mampu hanyalah berdoa.

    Dalam kemalangan apa pun, bila kita beringat tetapi tetap juga berlaku, itu bermakna ditakdirkan. Terimalah dengan redha.

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa