Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)



Thursday, October 29, 2009

Tangkap Langsiur

Saya baru terima sms dari seorang Wartawan pengejar mistri untuk berjumpa jam 1 pagi ini 30 Okt. 2009 di tepi Taman Rekreasi Lubuk Mulung dan akan bergerak ke lokasi. Mengikut berita yang disampaikan, seekor Langsiur selalu berulang alik dari hutan di sebelah satu Taman Perumahan di situ ke satu lokasi lain yang tidak diketahui. Sudah ada yang dirasuk oleh Langsiur itu. Penduduk di sekitar kawasan itu terganggu dan ketakutan.

Malam ini saya diajak untuk menyertai sama operasi menangkap atau menghalau makhluk tersebut. Pada saya perkara ini antara percaya dengan tidak tetapi saya tetap akan pergi dengan membawa kamera digital kerana banyak pendapat menyatakan makhluk halus boleh dirakam dengan menggunakan kamera jenis itu.

Apa yang terjadi nanti saya akan ceritakan kemudian. Insya Allah.

26 comments:

  1. Saya doakan selamat.Dah tangkap nak dikurung dalam apa...

    ReplyDelete
  2. anak muallaf

    Saya pun tidak tahu lagi. Mengikut kawan wartawan saya itu, malam ini akan disertai oleh seorang bomoh.

    Itulah yang saya katakan yang saya masih di antara percaya dan tidak.

    ReplyDelete
  3. Salam MountDweller,
    Teruskan. Kalau tak sempat tangkap makhluknya, sempat tangkap gambarnya pun jadilah. Saya betul-betul nak kenal. Kalau dapat tengok gambar, saya cadang nak berpakat dengan WartaMaya dan IkutSukaAku mengkaji hal-ehwal hantu.

    ReplyDelete
  4. salam pakdin,
    wah.. saspen ni..

    ReplyDelete
  5. x sabaq nak tunggu selanjutnya nih..

    ReplyDelete
  6. Macam misteri nusantara la,betul be benda tu dapat di ambil gambar dgn camera digital.kamera telefon x boleh ke?

    ReplyDelete
  7. saya tunggu cerita dari uncle..

    ReplyDelete
  8. Salam Ayahanda,

    Perghh... ini satu pengalaman yang mencabar, kalau dekat boleh saya ikut serta.

    Benar seperti kata Dr. (pengasas) baru semalam kami bersembang berkaitan ilmu mistik ini, pelik dan aneh, percaya atau tidak.

    Tak sabar menanti cerita selanjutnya...

    ReplyDelete
  9. wah.. macam best jer... kena baca ayat pendinding ker?

    ReplyDelete
  10. Pergh... Tolong update, Pakdin. Best nak baca pengalaman begini. Untuk menempuhnya, belum pasti..

    ReplyDelete
  11. salam uncle...
    nanti cerita kat blog ya..saya tunggu...

    salam manis, anntaj.

    ReplyDelete
  12. PakDin ... daripada bowok kamera baik bowok tukul n paku..

    heheheheh ;)

    ReplyDelete
  13. W'salam Dr.

    Insya Allah saya akan usahakan. Saya pun ingin tahu lebih lanjut.

    ReplyDelete
  14. W'salam aku

    Pak Din pun suspen gak

    ReplyDelete
  15. muraisenja

    Insya Allah saya akan cuba

    ReplyDelete
  16. a kl citizen

    Pada saya tidak ada apa yang nak ditakutkan. Naluri ingin tahu mengatasinya

    ReplyDelete
  17. ijoks2009

    Saya pun tak pasti. Itu kira ikut pendapat orang

    ReplyDelete
  18. blogger ~0~

    Insya Allah ada uncle akan ceritakan apa yang berlaku nanti

    ReplyDelete
  19. W'salam anakanda Isa.

    Ayahanda pun saspen dan teruja juga.

    ReplyDelete
  20. mr edz

    Kalau baca pendiding nanti takut benda tu tak datang/menjelma

    ReplyDelete
  21. Sdr. Brahim

    Insya Allah saya akan updatekan

    ReplyDelete
  22. pocoksiku

    Pak Din tak naklah berbini mudakan Hantu!

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa