Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Saturday, November 28, 2015

‘Di sana tikam-tikaman tapi di sini budiman’

ATIRAH HASLI28 NOVEMBER 2015

Datuk Saifuddin Abdullah
SHAH ALAM - "Di sana tegang, di sini tenang, di sana tikam-tikaman, di sini budiman," demikian ujar Datuk Saifuddin Abdullah sekaligus menarik perhatian ramai.

Saifuddin yang merupakan bekas ahli Majlis Tertinggi Umno kini menjadi sebahagian daripada ahli PKR sejak menyertai parti itu beberapa bulan yang lalu.

Kata-kata pembukaannya dalam sesi Pidato Rakyat itu menambat hati ahli PKR, sekaligus mendapat sorakan seluruh peserta Kongres PKR di Ideal Convention Centre (IDCC) di sini, hari ini.

Menurut Saifuddin lagi, negara kini berada dalam keadaan 'serba tidak kena' akibat kegagalan urus tadbir dan pengurusan kerajaan Umno.

"Yang tidak ada kena-mengena, kena (tindakan undang-undang). Yang ada kena mengena, tidak kena (tindakan undang-undang) apa-apa," katanya lagi.

Ujar Saifuddin, di kala negara berada dalam keadaan yang membimbangkan, gabungan pembangkang perlu bersatu hati dan bekerjasama dengan lebih baik bagi meyakinkan rakyat tentang reformasi yang diperjuangkan.

Menurutnya, seluruh pimpinan pembangkang seluruh negara harus menunjukkan komited dalam pembangunan politik, sosio ekonomi dan sosial masyarakat.

"Keputusan Pilihan Raya Umum 2013 memperlihatkan perkara penting buat PKR iaitu rakyat secara jelas menolak kepimpinan kerajaan sekarang," katanya.

link berkaitanUmno dan BN tidak pernah ‘senazak’ ini

No comments:

Post a Comment

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa