Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Sunday, August 31, 2014

Rupanya Isu Ini Serius!

Bila TPM sendiri bersuara. makna isu ini memang panas dan serius
Mulanya saya ingat mereka acah-acah saja.....

Kerajaan Akan Benteras Usaha Bawa Sabah Keluar Dari Malaysia?
Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata suara yang mencadangkan membawa Sabah keluar dari Malaysia, jika ada, tidak boleh dibiarkan dan tindakan tegas akan diambil pihak berkuasa terhadap pihak yang cuba menimbulkan keadaan sedemikian.

Muhyiddin berkata tindakan tegas itu bagi menentukan Sabah kekal sebagai sebuah negeri penting dalam Malaysia dan terus menikmati kemajuan serta pembangunan pada masa akan datang. 

Suara saperti ini akan menjejaskan semangat kerjasama, keselamatan dan perpaduan rakyat, kata Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Selanjutnya Muhyiddin  berkata kerajaan tidak mahu mendengar ada suara yang dibangkitkan kumpulan kecil namun lantang kononnya tiada apa-apa kemajuan di Sabah dan mencadangkan usaha dibuat untuk membawa Sabah keluar dari Malaysia.


Usaha ini satu sikap saya kira bertentangan dengan perlembagaan, negara dan negeri. Ia bersifat hasutan kalau dibiarkan berlaku maka akan menjejaskan semangat kerjasama, keselamatan dan perpaduan yang telah ada di Sabah, katanya.

Sebelum ini, Speaker DUN negeri Sabah, Datuk Seri Salleh Tun Said meminta pihak berkuasa memantau kegiatan individu dan kumpulan tertentu yang menggunakan media sosial untuk menghasut rakyat membawa Sabah keluar dari Malaysia. -sumber

4 comments:

 1. Sabah baghal tunggangan BN?

  1.hasil bumi banyak, tapi masih berstatus negeri termiskin di Malaysia.
  2.rekod pendatang haram paling banyak, mereka bebas keluar masuk.
  3.Ketua menteri antara yg terkaya?
  4.sempadan negeri paling terdedah pada ancaman pengganas sebab kurang kawalan (malas berkawal?)
  5.pendatang haram dapat kad pengenalan.
  6.masih kekal sebagai penyokong kuat BN

  hehehe kesian..lantak korang laa labu.

  ReplyDelete
 2. Ini semua kerja mahathir pujaan UMano

  ReplyDelete
 3. Bukan mudah untuk merdeka..... ada pengorbanan tidak berani jangan mimpi untuk bebas dari penjajahan alaf baru

  ReplyDelete
 4. Sabah ladang duit kepada .....

  ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa