Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Sunday, September 25, 2011

Rupanya Lagak Mereka Sama Saja

Ini adalah paparan sebahagian dari gelagat Pemimpin PKR yang saya petik dari blog Kerajaan Rakyat. Terima kasih Sdr.ku Mohd. Sofi

Tapi tidak dinyatakan pula bagaimana gelagat dan lagak pemimpin perti-parti lain di dalam PR?

Kerajaan Rakyat : Parti Keadilan Rakyat mengadakan Majlis Jamuan Hari Raya di Ibu Pejabat PKR sebentar tadi. Saya berada di sana sejak jam 12.30 tengahari sehingga majlis berakhir sekitar jam 3 petang untuk memerhati gelagat pemimpin yang bakal berlakon lagi bila masa kempen pilihanraya bermula.

Apa yang dapat diperhatikan adalah:

- Beranika jenis makanan disediakan. rendang, lemang, nasi empit, roti canai, cendol dan satay antaranya.

- Tidak kurang daripada 15 buah khemah berukuran 20' x 20' didirikan

- Tidak kurang daripada 20 bas berbaris menurunkan penyokong parti yang diangkut dari entah mana-mana.

- Hampir kesemua pimpinan parti hadir

- Saya sempat sembang dengan Cikgu Faris Musa yang nampak rancak gerak ke hulu ke hilir... bagus le macam tu..

Mari kita tengok, apa yang hebatnya dalam Majlis Jamuan itu?

- Hampir kesemua wakil rakyat dan pemimpin PKR berlagak tidak ubah seperti pemimpin Umno.


- Hanya Datuk Seri Anwar Ibrahim, YB Senator Syed Husin Ali, Nik Nazmi (ADUN Seri Setia) dan Yusmadi Yusoff (MP Balik Pulau) yang beramah mesra dengan tetamu yang hadir di khemah rakyat biasa.

- Wakil Rakyat dan kepimpinan parti yang lainnya berlagak macam "Tuan Besar" berteduh dan bersembang di khemah VIP (Very Important Penyamun)

- Khemah dibahagikan kepada 'dua darjat'. Satu darjat, khemah VIP (untuk wakil rakyat dan pemimpin parti). Manakala yang satu bahagian lagi untuk tetamu dan penyokong parti yang membolihkan VIP itu menjadi VIP... !!!

- Khemah untuk Wakil Rakyat dan pemimpin parti, makanannya siap terhidang dalam 'Dom'.

- Khemah untuk penyokong dan ahli parti... alahai nasib engkau lah.. ada yang makan tepi parit.

- Orang macam Latifah Koya, Samm dan yang seangkatan dengannya tidak bolih bergerak jauh daripada khemah VIP (Very Importang Penyamun) sebab mereka adalah raja dan pemaisuri lilin, tak bolih kena panas matahari... nanti cair.. !

Nota:
- Anwar Ibrahim, tanpa sesiapa pun mengiringinya, beliau beramah dengan tetamu yang hadir. Anwar bergerak dari satu meja ke satu meja yang lain untuk meraikan tetamu parti yang hadir. Anwar adalah watak seorang pemimpin yang harus dicontohi TETAPI malangnya masih ramai pemimpin PKR yang sombong, bangkak, hamprak dan patut dihumbankan jauh dari pentas kuasa!

- 'Usetat' Badrul Amin (penjual keset ugama) pun bersembang juga dengan tetamu. Daripada banyak meja kosong, usetat ini pilih untuk duduk makan dan bersembang di meja perempuan wakil-wakil dari Kelana Jaya. Saya ingatkan 'usetat' tu memang dah kenal biasa dengan mereka, tapi bila diselidiki... rupanya usetat tu sesaja 'syiok' dok situ.

No comments:

Post a Comment

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa