Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Tuesday, December 18, 2012

Budak Ini Pun Nak Tumpang Sekaki Dengan Bapaknya!

Rupa anak dan bapak dua kali lima cerdiknya

Ha..Haa... budak ni pun nak ikut sama jadi pendesak
Agak-agak di masa Haji Hadi bercakap tu, dia umur barapa tahun?
Dah kenal taik ke masa tu?

Desak Hadi mohon maaf secara terbuka 
WARTAWAN SINAR HARIAN 
18 Disember 2012

SHAH ALAM – Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang didesak meminta maaf secara terbuka kepada Umno dan seluruh rakyat Malaysia kerana pernah mengeluarkan kenyataan mengkafirkan Umno 31 tahun lalu.

Pengerusi Jawatankuasa Kerja Himpunan Ulama Muda Malaysia (Ilmu), Fathul Bari Mat Jahaya berkata, perbuatan mengkafirkan sesama Islam adalah sama seperti golongan khawarij.

“Maksud amanat tersebut secara langsung dan jelas bahawa Pas menuduh Umno berpaling dari agama Islam.

“Mereka (Pas) menuduh Umno kafir kerana membawa ideologi atau fahaman yang boleh menghancurkan umat Islam, sedangkan ia meleset sama sekali,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Beliau berkata demikian ketika mengulas kenyataan bekas ahli Pas, Zainon Ismail bahawa Abdul Hadi mengeluarkan amanat pada 1981 yang mengkafirkan  Umno sehingga ada ahli Pas sehingga kini menganggap orang Umno adalah kafir.

3 comments:

  1. BILA UMNO-APCO DAH BUAT BANYAK KERJA KAFIR MALAH LEBIH DARI KAFIR KIRA KAFIR LA TUU BAHLOL BARUA OOOPS BARI WOI ! ABU !

    ReplyDelete
  2. Baginilah tahab mengampu mana tau kot-kot terpilih ganti Jamil A khir atau Najib nak tambah lagi kerusi untuk orang-orang alim macam dia (Alim dalam UMNO saja)diluar tak laku pun asyik nak kutuk PAS saja mana nak laku.

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa