Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Wednesday, December 23, 2015

Kesian.......dah tergolek ditimpa balak pula!

Gagal bayar ganti rugi, barang rumah Hamidah Osman disita
NOOR'AINON MOHAMED YUSOF
23 DISEMBER 2015
Wakil dari pejabat peguam Mohamed Hanipa & Associates menjalankan sitaan barangan milik Hamidah di kediamannya di sini, tadi.

BATU GAJAH - Gagal melunaskan bayaran ganti rugi RM200,000 dalam satu kes saman fitnah, barangan dalam rumah milik bekas Ketua Penerangan Wanita Umno di Kampung Tersusun Jalan Gopeng di sini, disita oleh Mahkamah Tinggi Ipoh.

Mahkamah mengeluarkan perintah sita itu setelah Datuk Hamidah Osman gagal membayar ganti rugi berkenaan kepada Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad yang memenangi kes saman fitnah terhadap bekas Adun Sungai Rapat itu.


Pada 27 April lalu, Mahkamah Tinggi Shah Alam memerintahkan Hamidah membayar jumlah berkenaan kepada Khalid  atas penerbitan artikel yang bertajuk "Umat Islam Perlu Bersatu" di dalam blognya pada sekitar Januari 2010 di mana dalam artikel tersebut, Hamidah didakwa memuatkan gambar 'superimposed' Khalid berpakaian ala seorang paderi.


[ARTIKEL BERKAITAN: Tindakan Abdul Khalid saman saya bermotif politik, kata Hamidah]


Pernyataan tuntutan Khalid, yang difail pada 23 Disember 2011, mendakwa gambar itu menunjukkan beliau seolah-olah seperti seorang paderi Kristian dan seorang yang murtad.


Hamidah sebelum ini bagaimanapun dipetik sebagai berkata, Khalid mendakwa beliau adalah penulis artikel yang mempunyai gambar 'superimpose' plaintif sedangkan beliau bukan penulis artikel itu dan tidak pernah meletakkan gambar tersebut di dalam artikelnya.


"Artikel asal pun tidak ada sebarang gambar, kononnya melalui gambar itu saya telah menuduh plaintif seorang yang murtad dari agama Islam. Isu murtad ialah isu yang serius yang perlu dirujuk kepada Mahkamah Syariah."Bagaimanapun saya ingin menegaskan di sini bahawa saya tidak pernah menuduh plaintif telah murtad dari agama Islam dan tidak pernah 'superimpose' gambar seperti yang didakwa dalam artikel itu," katanya.

3 comments:

 1. tak boleh bayangkan jk kak jat melawan najib apa akan jd

  ReplyDelete
 2. rumah mana satu yang kena sita tu
  tak kan ada satu rumah saja kut

  ReplyDelete
 3. kes berak dijalanan. Siapa nak mengaku!!

  ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa