Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Sunday, March 23, 2014

MH370 - Celaru Sungguh: Polis Nafi Pulak!

Apa kita peningnya?
Bermacam cerita ada
Ahli keluarga mangsa lagilah peningnya....

Polis Nafi Laporan Juruterbang Terima Panggilan Misteri
Diterbitkan: Ahad, 23 Mac 2014 3:00 PM
Gambar Kapten Zaharie sedang menjalani pemeriksaan yang dirakam sebelum membuat pelepasan pada 8 Mac

KUALA LUMPUR: Polis menafikan dakwaan akhbar tabloid asing bahawa Kapten Zaharie Ahmad Shah telah menerima panggilan dari nombor telefon yang berdaftar dengan identiti meragukan sebelum membuat penerbangan pada 8 Mac lalu.

Penolong Ketua Urus Setia Ketua Polis Negara (KPN) (Komunikasi Korporat), Ibu Pejabat PDRM Bukit Aman, ACP Datin Asmawati Ahmad berkata tabloid asing itu tidak mempunyai hak eksklusif untuk butiran siasatan.

"Ketua Polis tidak pernah mengeluarkan apa-apa kenyataan awam yang mengkategorikan siasatan MH370 di bawah tindakan keganasan.

"Perlu dimaklumkan bahawa Polis Diraja Malaysia tidak bertanggungjawab atas penyebaran maklumat, yang berasal daripada sumber-sumber yang tidak dinamakan dan tidak disahkan," katanya, sambil menambah berita dalam tabloid itu hanya spekulasi semata-mata.

Beliau merujuk laporan akhbar tabloid British, The Mail bahawa Kapten Zaharie menerima panggilan dari nombor telefon yang berdaftar dengan identiti meragukan sebelum berlepas pada 8 Mac.

Laporan itu mendakwa penyiasat telah membuat penelitian terhadap panggilan dua minit yang dibuat menggunakan kad sim prabayar yang didaftarkan di bawah nama wanita, tetapi dengan pengenalan palsu.

Ia juga menyatakan bahawa polis telah mengesan kedai menjual kad sim prabayar itu di Kuala Lumpur.

Laporan itu mendakwa spekulasi bahawa pesawat itu mungkin telah dirampas oleh pengganas muncul selepas Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar mengklasifikasikan kes kehilangan penerbangan MH370 sebagai tindakan keganasan, termasuk rampasan dan sabotaj. - sumber

2 comments:

  1. Bro mane2 badan kerajaan jika siasatan dipengaruhi politik,semua jadi rumit..itu satu fakta..nk siatapun kena pakai tiory, sebelum,semasa dan selepas..n bukti2 yg dildmparkanpun keliru bayak berahsia,byk bermain saikologi mcm nk sorok suatu yg besar..x percaya lu kaji dari mula kejadian cpor dgan sikap kerajaan tika ini..
    i

    ReplyDelete
  2. Kelentong Umno sudah memasuki peringkat antarabangsa. Sekarang satu dunia sudah kenal, Malaysia, BN dan Umno kaki kelentong. Tahniah...............

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa