Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Thursday, July 24, 2014

Dah Sihat Dan Berisi Budak Ni......

Remaja OKU dibenarkan keluar dari hospital
2014/07/24 - 10:08:37 AM
PENYELIA Jururawat, Darwisah Idris dan K Malathy mengambil kesempatan memeluk dan beramah mesra bersama remaja kurang upaya, Muhammad Firdaus Dullah, 15 yang kelihatan ceria selepas dibenarkan keluar dari Hospital Tuanku Jaafar Seremban, pagi ini. - Foto Iqmal Haqim Rosman

SEREMBAN: Remaja kurang upaya, Muhammad Firdaus Dullah, 15, dibenarkan keluar dari Hospital Tuanku Jaafar, jam 9.40 pagi tadi.

Pengarah Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Abdullah Hanapi, berkata Firdaus akan dibawa ke Mahkamah Majistret Seremban bagi membolehkan JKM mendapatkan perintah hak penjagaan sementara terhadap remaja itu. 


Katanya, hak penjagaan sementara selama sebulan itu dibuat mengikut Akta Kanak-Kanak 2001 yang membolehkan Firdaus ditempatkan di Taman Sinar Harapan Tunku Ampuan Najihah, di sini. 

"Sepanjang tempoh itu, pegawai JKM akan menyediakan laporan sama ada Firdaus akan ditempatkan secara kekal di Taman Sinar Harapan atau tidak," katanya hari ini.

Firdaus ditemui dalam keadaan menyedihkan dengan tubuhnya kurus kering dalam sebuah rumah yang kotor ketika operasi Jabatan Imigresen memburu pendatang tanpa izin, di Taman Semarak, Nilai pada 21 Jun lalu. 

No comments:

Post a Comment

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa