Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Sunday, October 15, 2017

Azam dan janji Tun M kepada penyokong teraniaya

Pakatan Harapan azam ganti kerugian penyokong teraniaya
ATIRAH HASLI  -  14 OKTOBER 2017
Peserta himpunan mengangkat tangan sebagai ikrar semasa Himpunan Rakyat Sayangi Malaysia Hapus Kleptokrasi. - Foto Sinar Harian ROSLI TALIB

PETALING JAYA - Pakatan Harapan berjanji akan menggantikan semula sebarang bentuk kehilangan atau kerugian yang dialami mereka yang dianiaya kerajaan, selama ini.

Pengerusi Bersatu, Tun Dr Mahathir Mohamad berkata, perkara itu akan direalisasikan Pakatan sekiranya mereka menang pada PRU akan datang.

"Mereka yang kehilangan jawatan, diputuskan pencen, tak naik gaji atau kehilangan jawatan, bila kami menang pada PRU14, Pakatan akan gantikan kehilangan mereka ini.

"Oleh itu, kita mesti beranikan diri, bukan hanya memangkah Pakatan, tapi harus berani berdiri tegak dan membantah sebarang usaha merebut hak yang ada pada kita," katanya dalam ucapan himpunan 'Sayang Malaysia, Hapuskan Kleptokrasi,' hari ini.

Bagaimanapun menurut Mahathir, untuk memperoleh kemenangan, beliau meminta rakyat bersama-sama bekerjasama dan menyokong pihaknya.

"Kita tak boleh takut bekerjasama untuk menolak BN dan memangkah Pakatan pada PRU nanti. Tak kan kita takut sampai nak pangkah (Pakatan) pun tak berani?" soalnya.

Menurutnya lagi, kepimpinan Pakatan tidak minta sokongan masyarakat, sebaliknya merekalah yang akan menyokong kehendak masyarakat.

"Kita sedar ramai yang tertekan dan terpaksa menyokong kerajaan BN. Oleh itu jangan takut untuk berdiri tegak dan bersuaralah," ujarnya.

No comments:

Post a Comment

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa