Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Friday, June 16, 2017

Cerita pukuil lagi: Persoalannya kenapa sekarang ramai yang mudah baran?

Lelaki maki anggota Rela wanita kena belasah di Kajang

RAKAMAN video seorang lelaki dibelasah beramai-ramai selepas mengeluarkan perkataan 'kesat' kepada seorang Anggota RELA Wanita yang bertugas menjaga tempat letak kenderaan di Downtown Reko (Kajang) tersebar di media sosial sejak malam tadi.
SCROLL KE BAWAH UNTUK MENONTON VIDEO

Kejadian yang dikatakan berlaku pada jam 10 malam itu didakwa berpunca apabila seorang lelaki memandu sebuah kereta memaki seorang anggota RELA wanita dengan perkataan 'bapak kau!' kerana tidak berpuas hati apabila dilarang melalui sebuah jalan oleh anggota terbabit.

Tindakannya itu menimbulkan kemarahan seorang lagi lelaki yang rupa-rupanya merupakan adik beradik kepada anggota RELA wanita yang sedang bertugas itu.

Menurut sahabat kita Aril Effendi yang mengirimkan video, lelaki itu sengaja tunjuk samseng memaki hamun, malah turut mencabar orang supaya memukulnya.

"Akak RELA macam biasalah jalankan tugas depa jaga jalan, jalan tu tak boleh masuk, tak payahlah gagah juga nak masuk, yang mamat ni tunjuk samseng, siap maki bapa orang tu pasal apa?

Lu (kau) salah minta maaf sudahlah, ini lagi tunjuk samseng, cabar orang suruh pukul, lu dengan lu punya aci (awek) sama pailang, kan dah mendapat," tulis Aril Effendi menerusi kirimannya di laman sosial.

Di bawah ini video yang dimaksudkan, sila klik 'button play' untuk menonton.

- sumber

2 comments:

  1. Bulan ramadan. Melayu islam. Apa dah jd? Mana berkatnya? Jgn dok asyik berpolitik sdg umat makin jahanam

    ReplyDelete
  2. Akal pendek, si samseng dengan mulut saja cabar, paling kuat hukuman mengganggu ketenteraman awam dan hina penjawat awam. Orang yang serang silap2 kena hukuman lebih berat merengkok dalam penjara... kalau mati... hukuman gantung oooi.

    Kalau hang Mat Over... oklah.

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa