Pengumuman

Mulai esok (11 Julai 17) blog ini tidak akan diupdate Oleh kerana blog ini dan blog yang satu lagi mengandungi bahan yang sama, saya rasa adalah wajar untuk menghidupkan satu blog sahaja iaitu mountdweller88 untuk dilayari dengan mudah tanpa gangguan insya Allah Saudara/saudari persilakan ke - mountdweller88.blogspot.com

Wednesday, July 5, 2017

Peringatan dan nasihat hari ini.......

This is why i get super ecstatic when Haris asked to be turned rear-facing after being forward-facing in his carseat for 4 years.
yep, we prematurely turned him ff after 1yo, but with his sister of course we are determined to keep her rf for as long as the carseat allows her to. Because Malaysian roads are strewn with reckless drivers and nothing i can do to prevent them from bumping into me.
23 hrs
Ada bapak keluar simpang tanpa berhenti.
Nasib baik kereta sempat brek.
Tapi nasib tak baik, anak dia dah terpelanting ke dashboard dan tergolek ke bawah.
Nasib baik tak terpelanting keluar.
Aku yg tengok pula yg rasa seram sejuk
Ketar kaki tangan
Terus flashback masa accident hari tu
Syukur ya Allah...
kalaulah org dewasa yg berakal faham kenapa baby dan anak kecil kena pakai carseat, rear facing tiap kali masuk kereta...
Sungguh...
Malang tade bau
Kalau bukan kecuaian kita, kecuaian orang
Carseat sekarang RM150 pun dah dapat
Henpon lagi mahal mampu beli...
Lain la kalau kamu tu Sultan, kemana2 di escort ramai, jalan ditutup hanya utk kamu sorang.
No, aku tak berhenti tengok
Cuma aku harap budak tu bukan baby kecil
dan aku harap budak tu xde terkena benda tajam apa2 kat bawah seat tu
Semoga hentakan kepala ke dashboard juga x kuat
Dan utk semua ibubapa yg ada baby dan anak kecil
Tolong pakai carseat bila naik kereta
Isofix atau tak belakang kira
Ikut kemampuan masing2
Bukan suh tukar kereta
kalau simpan RM1 sehari masa preggy
Masa bersalin dah dapat beli dah carseat tu
Carseat lagi penting daripada stroller
Carseat lagi penting daripada baby cot
Carseat lagi penting daripada gelang mas

No comments:

Post a Comment

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa