Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Tuesday, March 28, 2017

Dr. Mohd. Zuhdi Marzuki ini dapat Kedoktoran dari U mana?

DR MOHD ZUHDI MARZUKI INI DAPAT IJAZAH KEDOKTORAN DARI UNIVERSITI MANA? GELARAN IJAZAH KEDOKTORAN TAPI NAMPAK BODOH SERTA TIDAK ILMIAH

Kadangkala saya tidak faham dengan kalangan personaliti macam dr mohd zuhdi marzuki yang bergelar ijazah kedoktoran tetapi minda cukup bangang!!

Dr mohd zuhdi marzuki ini faham ke kes skandal 1mdb?! Dia tahu kes skandal 1mdb ini secara terperinci?!  Kalau dr mohd zuhdi tak faham dengan kes 1mdb secara terperinci; parti Pas tolonglah nasihat dia agar duduk diam-diam cukuplah!!

Saya tak tahulah kalau dia ini kaki makan dedak haram juga?! Bagi dr mohd zuhdi nampak seolah-olah najib tun razak itu amat maksum!! Tiada kesalahan langsung yang dilakukan oleh kerajaan kleptokrasi hari ini tetapi semua yang tidak baik hanyalah dilakukan oleh tun dr mahathir mohamad saja!!

Kemungkaran, jenayah rasuah, salahguna kuasa, penyelewengan serta pengkhianatan najib tun razak kepada kesuluruhan bangsa dan negara tidak langsung disentuh oleh beliau!! Mengapa begitu?!

Takkan dr mohd zuhdi tiada akal fikiran waras untuk membolehkan dia buat pertimbangan yang mana benar dan yang mana salah?!

Saya memohon kepada dr mohd zuhdi marzuki untuk tunjuk mana-mana firman, hadis atau nas-nas yang mengatakan kita boleh bersubahat dengan amalan rasuah serta penyelewengan oleh kerajaan kleptokrasi yang dipimpin oleh perdana menteri paling korup!!

Ajaran islam yang tulen berteraskan pada al-quran serta as-sunnah menyuruh kita lawan kemungkaran. Haram bagi kita untuk bersekongkol dengan amalan rasuah!!

Diri saya ingin tanya dr zuhdi apakah islam membenarkan kita bersubahat dan mempertahankan kerajaan zalim dan korup?!

Yang menghairankan saya pelajaran dr mohd zuhdi cukup tinggi tapi keperibadian serta ilmu di dadanya nampak amat haprak!! Dia hanyak cakap merapu dan merepek saja!! Setiap ungkapan perkataan keluar dari mulutnya hanyalah berbaur retorik politik kosong semata-mata!!

Dia tidak tahu kerana kes 1mdb inilah imej malaysia telah hancur di mata dunia!! Kerana kes skandal 1mdb inilah semua pelabur hilang keyakinan dengan negara malaysia!! Kes skandal 1mdb ini jugalah yang buatkan semua tabungan rakyat yakni wang rakyat dalam tabung haji, kumpulan wang simpanan pekerja (kwsp), kumpulan wang amanah pencen (kwap) dan Amanahraya diperah oleh kerajaan kleptokrasi!!

Disebabkan oleh hutang-piutang yang begitu banyak oleh syarikat 1mdb yang kini mencecah hampir rm52 bilion menyebabkan keadaan ekonomi domestik negara jadi tidak menentu. Kos sara hidup naik melambung hingga amat membebankan keseluruhan rakyat jelata!!

Rakyat pula dibebani dengan cukai gst!! Harga minyak mentah dunia jatuh tapi harga petrol naik melambung!!

Apabila asas ekonomi jatuh; nilai matawang kita juga merudum turun nilainya dengan begitu teruk kini!!

Dr mohd zuhdi tak baca kah laporan jawatankuasa kira-kira parlimen (pac) yang mengesahkan sejumlah wang rm20 bilion lesap dari akaun syarikat 1mdb?! Begitu juga dengan laporan ketua audit negara telah mengesahkan sejumlah  rm28 bilion hilang dari akaun syarikat ini!! Hutang piutang syarikat 1mdb telah mencecah rm52 bilion!!

Kerana kes skandal 1mdb ini jugalah akhirnya najib tun razak telah merosakkan amalan demokrasi di tanahair kita!! Najib tun razak telah merosakkan sistem politik negara kita!! Natijah daripada kes skandal 1mdb ini jugalah najib tun razak telah merosakkan sistem ekonomi malaysia!! Malahan untuk melindungi semua yang terlibat dalam kes skandal 1mdb ini akhirnya keseluruhan institusi-institusi kerajaan di negara kita juga dihancurkan oleh perdana menteri paling korup ini!!

Suruh dr zuhdi lihat dengan mata kepala dia sendiri apa sudah jadi dengan pdrm, pejabat peguam negara, sprm dan bank negara!! Dr mohd zuhdi masih tidak pekak dan tidak buta lagi saya rasa!!

Segala-galanya telah dirosakkan oleh kerajaan kleptokrasi pada hari ini!! Takkan inipun dr mohd zuhdi tak boleh faham dengan kesan atau implikasi dari kes skandal 1mdb!! Kesannya begitu teruk pada negara kita masakini!!

Saya buat laporan kepada pihak polis, sprm, penguatkuasa undang-undang di singapura, hong kong, peranchis, switzerland, united kingdom dan fbi di new york; akhirnya ditangkap di bawah akta pengganas SOSMA seterusnya dipenjarakan selama 2 bulan.

Saya ingin selamatkan wang kerajaan dan duit rakyat yang telah disonglap oleh jho low, riza aziz serta beberapa kuncu-kuncu mereka dengan menggunakan bank-bank milik yahudi bagi tujuan pengubahan wang haram.

Dengan kuasa dan izin Allah swt; akhirnya pihak pejabat peguam negara amerika syarikat  dan kerajaan singapura telah dapat bukti sahih dari laporan-laporan yang telah saya buat; telahpun menangkap, mendakwa seterusnya menjatuhkan hukuman penjara terhadap beberapa orang yang terlibat dalam kes skandal kewangan terbesar di dunia buat masa ini!!

Insya-Allah saya yakin dalam sedikit masa lagi pihak peguam negara switzerland pula bakal bertindak mengikut peraturan undang-undang  keatas konspirator-konspirator yang terlibat dengan kes skandal 1mdb. Sama-samalah kita sabar, tunggu dan lihat nanti!! Kebenaran pasti muncul!! Insya-Allah.

Namun di malaysia, peguam negara kata tiada kes dalam isu skandal 1mdb dan ketua polis negara pula kata pdrm masih siasat kes skandal 1mdb!! Pelik sungguh!!

Secara peribadi saya sudah pun buat laporan polis dan sprm keatas jho low, riza aziz, rosmah mansur, najib tun razak serta keseluruhan ahli-ahli lembaga pengarah syarikat 1mdb tetapi malangnya saya sendiri tak tahu apa status siasatan pdrm mahupun sprm terhadap kes skandal ini.

Saya dah masuk lokap dan jel!! Pasport saya dirampas sehingga kini. Harta-harta dibekukan sudah dua tahun setengah sehingga kini!!

Tetapi penyangak jho low dan riza aziz masih bebas berkeliaran di seluruh dunia!! Dr mohd zuhdi tak rasa pelik atau janggal ke dalam isu kes skandal 1mdb ini?!

Pemimpin haprak Pas ini asyik bercakap mengenai isu-isu yang lapuk yang sudah pun selesai sejak puluhan tahun dahulu.

Kalau nak tahu secara terperinci mengenai kes bmf, perdagangan matawang, isu bekas mufti selangor dan beberapa lagi; biarlah kita berdoa agar debat di antara tun dr mahathir mohamad dengan penyangak nazri aziz dapat diadakan pada 7 april nanti.

Buat liputan secara terus menerus dan biarkan keseluruhan rakyat di negara kita tonton seterusnya hakimi siapa yang bercakap benar dan siapa yang berbohong selama ini!!

Kemungkinannya saya nak cadangkan dr mohd zuhdi turut hadir untuk tanya soalan pada sesi soal jawab!! Saya boleh temankan beliau!!

Jangan merepek lagi dan saya secara ikhlas ingin meminta dr mohd zuhdi agar henti memperbodohkan dirinya secara berlebihan!! Sekarang pun dr mohd zuhdi dah nampak cukup bodoh seolah-olah dia ini kaki bodek minda lemah otak udang!! Macam pemimpin umno juga!!

Tun dr mahathir mohamad pada usia lanjut ini masih memikul tanggungjawab sebagai satu fardhu kifayah menjelajah ke seluruh negara untuk selamatkan malaysia demi kesejahteraan rakyat yang tercinta.

Mantan perdana menteri ini hanya mahu negara kita berada di landasan yang benar untuk terus maju demi kepentingan masa depan rakyat!!

Negara malaysia yang tun dr mahathir mohamad bina secara cemerlang selama 22 tahun dahulu kini dirosakkan satu per satu!! Najib tun razak sedang merosakkannya!!

Tun dr mahathir mohamad sudah tiada kepentingan tetapi nawaitu mulianya hanyalah untuk selamatkan malaysia!!

Kalau kami henti berjuang; kalangan yang kemungkinannya mengakibatkan ujud 10mdb itu adalah dr mohd zuhdi sendiri kerana kini beliau sedang bersekongkol, menyokong serta mendokong kerajaan kleptokrasi yang diperakui oleh seluruh dunia!!

Bagi saya dr mohd zuhdi marzuki adalah seorang sampah masyarakat dan haprak yang harus ditolak secara total oleh rakyat di mana saja beliau bakal bertanding nanti!!

Jangan bagi sebarang tempat di dalam dewan undangan negeri atau kerusi parlimen kepada personaliti haprak macam dr mohd zuhdi marzuki ini!!

Ikhlas dari;
KHAIRUDDIN ABU HASSAN
27 Mac 2017

2 comments:

  1. Setuju! Tlong check


    ReplyDelete
  2. San Ali Dan nasarudin dah blah, tak lama dah,agen menyusup,

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa