Pengumuman

Mulai esok (11 Julai 17) blog ini tidak akan diupdate Oleh kerana blog ini dan blog yang satu lagi mengandungi bahan yang sama, saya rasa adalah wajar untuk menghidupkan satu blog sahaja iaitu mountdweller88 untuk dilayari dengan mudah tanpa gangguan insya Allah Saudara/saudari persilakan ke - mountdweller88.blogspot.com

Saturday, March 25, 2017

"Sama ada Hadi mahu menyelamatkan Malaysia atau Najib, biarlah beliau yang putuskan"

PAS-DAP Berdamai Di Tangan Hadi - Kit Siang
Diterbitkan: Jumaat, 24 Mac 2017 7:03 PM
Oleh: SHARANPAL SINGH RANDHAWA
Lim Kit Siang

ALOR SETAR: Wujud harapan untuk menyaksikan perdamaian antara DAP dan PAS, tetapi keputusan tersebut bergantung kepada parti Islam itu, kata Lim Kit Siang.

Penasihat DAP itu berkata, Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang perlu memutuskan sama ada partinya sedia bekerjasama dengan gabungan Pakatan Harapan.

"Sama ada beliau (Abdul Hadi) mahu menyelamatkan Malaysia atau menyelamatkan Najib, biarlah beliau yang putuskan," katanya pada sidang media di sini, Jumaat.

Pada Khamis, Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata, adalah lebih baik sekiranya PKR dan PAS bekerjasama untuk mengalahkan Barisan Nasional (BN).

* Satu harapan yang sukar dipenuhi setelah PAS terlanjur bertegas dengan pendirian kerasnya. Lagi pun satu perkara yang penting, adakah PAS boleh dipercayai bila dilihat trekr ekodnya pasca Muktamar yang membawa penyingkiran golongan profesional dari pimpinan parti itu?

2 comments:

  1. Pas dah bedal 90 juta duit najib mcm mana nak pusing balik

    ReplyDelete
  2. Enter your comment...kukuhkan pakatan Harapan dulu,biarkan Pas dengan pendirianya yang plip plop..

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa