Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Thursday, January 5, 2017

Betul ke berita ni? Kalau betul, memang kerja haram jadahlah!

Rabu, 4 Januari 2017

Aku dpt maklumat terkini dari perisik maklumat,berkait rapat dgn sebahagian besar perairan NEGARA SARAWAK ,
CONFIRMED DAN SAHIH ;

#MENGGEMPARKAN !
#MEMALUKAN !
#MENYEDIHKAN !

INI KAWASAN TELAGA MINYAK SARAWAK !!!

TRAGEDI HITAM KEHILANGAN PULAU BATU PUTIH BERULANG KEMBALI!!! KALI INI JUMLAH WILAYAH YG BAKAL HILANG JAUH LEBIH BESAR, MELIBATKAN HAMPIR KESELURUHAN PERAIRAN SARAWAK DAN BARAT SABAH! NAJIB GADAI NEGARA KEPADA CHINA??? KENAPA APMM CABUT BENDERA MALAYSIA YG DIPACAK OLEH SEORANG WARGA AUSTRALIA DI ATAS BETING PATINGGI ALI???*

ABC Australia melaporkan bahawa *MALAYSIA TELAH MENGGUGURKAN TUNTUTANNYA* ke atas Luconia Shoals (Beting Patinggi Ali) kepada China | HAK SARAWAK ke atas kawasan Zon Ekonomi Eksklusif di sekeliling beting itu juga dengan sendirinya hilang.

ABC TV melaporkan sejurus apabila anggota2 dari Agensi Penguatkuasa Maritim Malaysia (APMM) telah mencabut bendera Malaysia yg telah dipacakkan diatas Beting Patinggi Ali oleh Pencarigali purba laut dari Australia Hans Berekoven.

Acara memacakkan bendera tersebut telah dilaporkan sebelum ini tetapi cuma semalam Berekoven mendedahkan di ABC TV bahawa sebuah pesawat peninjau Bombardier milik APMM telah terbang rendah diatas beliau selepas beliau selesai memacak bendera tersebut. Tidak lama kemudian anggota APMM sampai dan mencabut bendera tersebut. (Dipercayai mereka mendapat arahan dari putrajaya setelah putrajaya mendapat bantahan dari pihak China yg telah lebih 2 tahun menempatkan sebuah kapal perang mereka di perairan beting tersebut. Kapal perang tersebut juga sering mengganggu aktiviti Berekoven yg melakukan selaman untuk mencari barangan purba bagi pihak sebuah muzium tempatan)

Dengan tindakan tersebut kerajaan Malaysia telah memberi isyarat bahawa ia tidak akan mempertahankan haknya untuk mentadbir dan menikmati hasil mahsul di perairan Beting Patinggi Ali. Oleh kerana China telah sekian lama menegaskan apa yg dikatakannya sebagai wilayahnya di kawasan berkenaan (dan keseluruhan Laut China Selatan) bolehlah dikatakan bahawa China sekarang boleh berkongsi jika tidak memiliki keseluruhan kawasan yang dituntutnya melalui "9 garis putus putusnya" (lihat peta).

- APA SUDAH JADI ?
31 OGOS KITA SAMBUT MERDEKA TAPI 31 OGOS JUGA UMNO BN SERAH WILAYAH RIBUAN BATU LUASNYA TANPA SEBARANG PERLAWANAN???

- BETING PATINGGI ALI CUMA KURANG DARI 100 BATU DARI PANTAI SARAWAK DAN BERPULUH RIBU BATU DARI PANTAI CHINA KENAPA UMNO BN SERAH PADA CHINA DENGAN BEGITU MUDAH TANPA SEBARANG PERLAWANAN???

- *SEBUAH* KAPAL PERANG CHINA SUDAH 2 TAHUN LEBIH BERADA DISITU DAN MALAYSIA TAK MAMPU NAK HALAU!!!???

- NELAYAN KITA DAH LAMA DIHALANG DARI MENANGKAP IKAN DISITU OLEH KAPAL PERANG CHINA TERSEBUT, MALAYSIA TAK MAMPU BUAT APA2???

- BARU2 NI DILAPORKAN LEBIH 100 KAPAL NELAYAN CHINA MEMASUKI PERAIRAN TERSEBUT, SATU PUN MALAYSIA TAK BERANI TANGKAP!!!???

- DR MAHATHIR PUN ADA SEBUT BARU2 NI KENAPA SYKT2 CHINA DIBENARKAN JUAL PRODUK DAN KERETA MEREKA DI MALAYSIA SEDANGKAN PROTON LANGSUNG TAK BOLEH MASUK CHINA???

- CHINA DAH BEBERAPA KALI JADI "PENYELAMAT" NAJIB DAN 1MDB YG SARAT HUTANG. BELI KEPENTINGAN DALAM SYKT TENAGA DAN JUGA BANDAR MALAYSIA, BARU2 NI SARAWAK REPOT KATA PROJEK KERETAPI LAJU KL-SINGAPORE KEMUNGKINAN BESAR BAKAL DIBERI KEPADA SYKT CHINA DAN KOS PROJEK AKAN DITINGKATKAN SEKALI GANDA UNTUK BAYAR HUTANG 1MDB???

- DENGAN SKANDAL MENCURI DUIT RAKYAT RM14 BILION DAN RM42 JUTA SRC NAJIB NAMPAKNYA TERSEPIT HINGGA SANGGUP GADAI NEGARA KEPADA CHINA???

- MASIH PERCAYA UMNO BN LAGI??? SEDARLAH SEBELUM TERLAMBAT, INGATLAH MASA DEPAN ANAK CUCU KITA, ADAKAH AKAN JADI SEPERTI PALESTIN? PATTANI? ATAU ROHINGYA??? ANDA YANG MEMBUAT PILIHAN

Anak kecil main api 
Terbakar hatinya yg sepi
Air mata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang

Nenek moyang kaya raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat umno bn yg celaka
Bumi lenyap ke tangan asing

Indahnya bumi kita ini 
Warisan berkurun lamanya 
Hasil mengalir ke tangan yg lain
Pribumi merintih sendiri

KEMBALIKAN MARUAH SARAWAK !!!💪💪💪

ALLAHUAKBAR! ALLAHUAKBAR!
ALLAHUAKBAR!

http://www.malaysia-chronicle.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=618701:bombshell-has-najib-secretly-sold-malaysias-rights-to-luconia-shoals-to-china-in-bid-to-cover-1mdbs-stolen-billions&itemid=2#axzz4HYRFeFJX

(Adakah najib senyap2 jual hak Sarawak ke atas beting patinggi ali kepada china dalam usaha sembunyikan wang berbilion yg dicuri melalui 1mdb?)

#SEBARKAN | DEMI MASA DEPAN NEGARA DAN ANAK CUCU CICIT KITA YG TERSAYANG
#ALLAHMAHABESAR | MAKA , TAKUTLAH HANYA PADA NYA.
DIA YG MEMBERI REZEKI,
DIA JUGA YG MENCABUT NYAWA. BUKANNYA MANUSIA BIASA LAGI HINA SEPERTI ANAK KETURUNAN PENDATANG

- Aku cnp dari sumber ini

1 comment:

  1. celakalah mereka yang menyalahgunakan kuasa sehingga menggadaikan negara sedemikian rupa!! Semoga Allah binasakan mereka dan keluarga mereka yang terlibat samada secara langsung atau tidak

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa