Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Sunday, January 29, 2017

Isu kalimah Allah dan Pas

1. Dalam isu kalimah Allah, Pas berbalah dgn gereja. Pemimpin Pas berkeras orang Kristian tak boleh guna kalimah Allah kerana kalimah itu khusus utk orang Islam saja sama ada sebutan atau tulisan. Orang Islam yg setuju kalimah itu diguna oleh gereja dianggap hina Allah oleh Pas.

2. Apabila Khalid Samad dan Mujahid berdialog dgn paderi di gereja, orang Pas hentam mereka berdua. Mereka dikata lebih sayangkan Kristian melebihi Islam. Bahkan Mujahid pernah dituduh sebagai pengedar holy water oleh sebahagian pentaksub Pas.

3. Orang Pas juga baca ayat al-Quran tentang orang Kristian sama sekali tak reda dgn orang Islam dan menganggap orang Kristian musuh Islam sepanjang zaman. Berbaik dengan orang Kristian dikira meredai agama itu dan merestui orang Islam murtad.

4. Banyak lagi sikap ekstrim orang Pas terhadap orang Kristian. Tak percaya, tanyalah uncle Google. Pelbagai pandangan negatif dilempar oleh orang Pas kepada sesiapa saja yg berbaik-baik dgn orang Kristian dan gereja atas alasan jaga orang Islam daripada masuk Krisitian.

5. Tup tup, aku terbaca berita Tuan Ibrahim mengetuai rombongan pergi gereja untuk jelaskan kpd paderi tentang pindaan Ar Yu Yu 355. Aku macam tak percaya dengan apa yg berlaku itu. Sikap Pas dgn gereja dan Kristian berpusing 180 darjah, hanya kerana Ar Yu Yu 355. Aku ulang, kerana Ar Yu Yu 355?

6. Semua orang tahu, Ar Yu Yu 355 adalah agenda Umno utk kekal berkuasa dgn memecahkan pakatan pembangkang. Ar Yu Yu itu bukan utk kepentingan Islam tapi kepentingan kekekalan kuasa Umno. Pas jadi jurucakap Umno dalam hal Ar Yu Yu.

7. Nampaknya, demi kekalkan Umno berkuasa, Pas sanggup buat apa saja termasuk berjumpa paderi di gereja yg suatu ketika dulu mereka kutuk orang lain melakukannya. Demi Umno, mereka sanggup buat kerja yg mereka anggap jual agama jika orang lain melakukannya.

8. Pas pergi gereja bagi aku bukan kerana dakwah Islam, tapi kerana nak tarik gereja utk beri sokongan utk kekalkan Umno dgn menagih sokongan bukan Islam melalui Pas. Mereka pergi gereja demi Umno, bukan demi Islam. Kalau mereka pergi demi Islam, tentulah mereka tidak kutuk orang lain melakukannya suatu ketika dulu.

9. Bagi Pas, dia buat halal, orang lain buat haram. Halaaluna, haraamukum. Kalau orang Pas tak puas hati dgn posting ini, itu hampa punya pasal laaa....!

UST Zol - Zaini Haji Pilus

1 comment:

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa