Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Saturday, January 21, 2017

Betul tu: Dari dok kucar taik dalam PH, lebih baik dok nganga dalam UMNO!

Lebih baik Pas pilih Umno dari Bersatu
WARTAWAN SINAR HARIAN - 19 JANUARI 2017
Lebih baik Pas pilih Umno dari Bersatu Ahmad Bashah ketika menyampaikan hala tuju Kedah 2017

ALOR SETAR - Umno Kedah mengalu-alukan kerjasama daripada Pas sekiranya parti itu masih belum memuktamadkan bentuk kerjasama dengan parti pembangkang.

Pengerusinya, Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah berkata, adalah lebih baik Pas menjalin kerjasama dengan Umno berbanding Bersatu kerana Umno dilihat lebih baik dari pelbagai aspek.

“Jika ada peluang untuk kita bekerjasama dengan Pas, kita alu-alukan, sudah ada petanda awal ke arah itu. Umno lebih baik dari segala segi, lebih baik dengan Umno berbanding Bersatu,” katanya selepas perutusan Tahun Baru 2017, di Dewan Seri Negeri, semalam.

Katanya, sekiranya Pas memilih Bersatu untuk kukuhkan pembangkang, Umno Kedah tetap bersedia berdepan situasi itu.

“Saya yakin kita mampu berdepan dengan apa jua situasi. Kehadiran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak disambut meriah oleh rakyat Kedah, bermakna Umno masih ada sokongan akar umbi,” katanya.

Ahmad Bashah berkata, amanat Najib agar Kedah dapat dipertahankan bukan s mustahil untuk dicapai.

1 comment:

  1. ape yg di tunggutunggu lagi...cepat la sambut huluran tangan umno kedah tu.kalau dah bergabung.kuasa dapat.duit pun dapat...
    jangan ungkit kagi tentang amanat haji hadi tu..amanat tu dah lama kelaut buat umpan sotong...
    masa ni la nk tunjuk politik matang pad

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa