Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Thursday, November 21, 2013

Ini Pun Lucu: 'Kita Bukan Gila Kuasa, Bukan Nak Jawatan' Tapi Korang Bacalah.....

Tak nak jawatan tapi menekan kerajaan terajui DAP untuk dilantik ramai dari kalangan PAS di lantik lebih ramai pemimpin PAS sebagai ahli majlis negeri.

Tapi ini laporan mStar
Tak tahulah laporan diputar belit atau tidak
Aku tidak ada di sana....

Published: Khamis November 21, 2013 MYT 7:51:00 PM
Pemuda Dedah Kemelut PAS-DAP Pulau Pinang
PETALING JAYA: Kemelut yang melanda pakatan pakatan pembangkang di Pulau Pinang seolah-olah berada di kemuncaknya apabila PAS mengakui mereka umpama 'boneka' kepada kerajaan negeri pimpinan DAP.
Mengumpamakan PAS hanya sebagai penumpang sebuah kereta yang dipandu DAP, parti itu mendedahkan pimpinan mereka tidak mempunyai kuasa untuk menentukan sebarang keputusan dalam kerajaan negeri.
Kecewa dengan kerajaan DAP Pulau Pinang pimpinan Lim Guan Eng, Perwakilan Pemuda PAS dari negeri itu, Mohd Raduan Ramli menggunakan pentas Muktamar Pemuda PAS Pusat sebagai medan bagi menggesa kepimpinan partinya mengambil tindakan susulan mengenai tahaluf siyasi yang dijalinkan kedua-dua parti itu.
"Tiada jalan nak kita kemukakan, tiada medan untuk kita berbincang. Ini bukan soal gila kuasa, bukan soal minta jawatan tapi soalnya adalah mereka beri kereta kepada kita dan mereka suruh kita jadi penumpang tapi mereka pegang stereng kereta.
"'Seat' kereta mereka bagi kita duduk, tapi stereng mereka nak pegang. Mereka nak buat keputusan yang telah dibuat, mereka minta kita akur dengan keputusan itu," katanya.
Beliau berkata demikian ketika membahaskan ucapan dasar Ketua Dewan Pemuda PAS pada muktamar tahunan ke-54 sayap itu di Dewan Sivik Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) di sini, Khamis.
Selasa lalu, Timbalan Pesuruhjaya Pas Pulau Pinang, Mohd Fauzi Yusof mengejutkan banyak pihak dalam pakatan apabila memberi kata dua kepada kerajaan DAP agar berhenti campur tangan dalam hal ehwal dan pengurusan agama Islam.
Selain itu beliau juga menuntut kerajaan negeri pimpinan Guan Eng melantik lebih ramai pemimpin PAS sebagai ahli majlis negeri.
Tambah Mohd Raduan, beliau berharap pimpinan tertinggi parti itu mendapatkan maklumat yang jelas dan tepat mengenai situasi hubungan PAS dan DAP di Pulau Pinang.
"Kami berdepan dengan situasi ini dan kami harap sahabat serta saudara dalam perjuangan usahlah mudah menaburkan kata-kata tanpa mendapat cerita yang sebenar daripada kami yang berada di Pulau Pinang.
"Ini maruah kita, bukan soal gila kuasa.Pimpinan, tak kiralah Pemuda ataupun Pusat yang nak buat kenyataan mengenai perkara tersebut, dapatkan dahulu maklumat daripada kami yang berada di Pulau Pinang," katanya.

2 comments:

 1. Apa salahnya jadi penumpang terlebih dulu, mereka bukan tak bagi naik langsung. Jadilah penumpang yg berhemah tinggi, kutip pelbagai pengalaman sebelum menunjuk ajar. Jika penumpang berbalah dgn pemandu adalah dibimbangi destinasi yg hendak dituju tidak sampai, lebih buruk lagi berlaku kemalangan pula. Selagi pemandu mengemudi dgn baik, sebagai penumpang sepatutnya bersyukur.

  ReplyDelete
 2. Hai tak nak jawatan tak gila kausa, macamna nak terlibat dengan keputusan pengurusan kalau tak ada jawatan dan tak ada kuasa.

  Daiiii maca apa di Pulau pinang semua orang macam macai umno? Cakap kalahkanular berbelit pusing putar alam.......

  Padanlah YB Dr Mujahid kata t pemuda P p tak cerdik a.k.a tak bijak a.k.a bodoh......

  Sikap inilah yang di gemari, ditunggu oleh Asang Ali dan umno

  ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa