Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Saturday, October 20, 2012

Adakah Jawapan Ini Boleh Dipercayai?

SPR jelaskan ratusan pengundi di satu alamat

Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Datuk Wan Ahmad Wan Omar menjelaskan, ratusan pengundi didaftarkan di alamat yang sama disebabkan masalah penempatan setinggan sebelum ini.

"Dalam kes di mana sekelompok pengundi menggunakan satu alamat, apa yang kita lihat di Kuala Lumpur hari ini tidak sama dengan 10 tahun lalu... demografinya sudah berubah," katanya dalam forum di Petaling Jaya hari ini.

Sebagai contoh, katanya, pada suatu masa terdapat ratusan pengundi didaftarkan menggunakan alamat sama di Sulaiman Court ketika terdapat komuniti setinggan pada 20 tahun lalu.

Tempat itu sekarang dibina kompleks membeli-belah Sogo.

"Sebelum ini, apabila penduduk setinggan mendaftar, mereka mungkin pilih satu alamat, mungkin kediaman ketua kampung, dan semua surat menyuratnya masuk ke situ," katanya.

 - mk

2 comments:

 1. Salam Yob Mountdweller,

  Salahkan setinggan pulok!

  Tak bolehke cari alasan yang cerodek sikit.

  ReplyDelete
 2. W'salam Yong

  Itulah masalahnya bila merasakan orang lain semuanya bodoh. Akhirnya dia memperbodohkan diri sendiri!

  ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa