Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Saturday, April 9, 2016

Amerika tak suka Presiden mereka rapat dengan Najib

Tak ke rasa terhina di mata dunia?

Washington Post gesa Obama jarakkan diri dengan Najib
mk -  Hari ini, 12:23 tengah hari
Memetik pelbagai dakwaan skandal dikaitkan dengan Datuk Seri Najib Razak, The Washington Post percaya pentadbiran Barack Obama harus menjarakkan diri dengan perdana menteri Malaysia.

Dalam sidang redaksinya semalam, The Washington Post berpendirian, walaupun peguam negara membersihkan nama Najib dalam isu dana RM2.6 bilion, dakwaan salah urus dana 1MDB terus mencurah-curah dan siasatan turut berjalan di pelbagai negara lain.

“Skandal Malaysia kemungkinan besar akan memberi kesan terhadap pembiaya-pembiaya di Emeriah Arab Bersatu (UAE), Arab Saudi, Singapura, Amerika Syarikat dan begitu juga beberapa bank-bank besar di Barat.

“Barangkali lebih penting, peluang Najib berdepan tindakan undang-undang dan akibat politik sedang meningkat naik,” menurut akhbar itu.

Najib, dakwa The Washington Post lagi, menangkis dakwaan-dakwaan terhadapnya dengan cara menekan.

Akhbar itu membangkitkan pengguguran Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai timbalan perdana menteri dan penamatan kontrak bekas peguam negara Tan Sri Abdul Gani Patail.

Turut dibangkitkan pendakwaan terhadap sekurang-kurangnya 15 individu bawah Akta Hasutan 1948, yang pernah dijanjikan untuk dimansuh sebelum ini.

# washingtonpost: Malaysia’s leader is a friend Mr. Obama should lose

1 comment:

  1. wash post ni tak faham2 lg. semua institusi tempatan malaysia dah bersihkan najib. kan semua institusi ini bebas bertindak dan tak memihak kpd mana2 pihak(impartial), mcm di amerika jg!

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa