Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Saturday, June 18, 2016

[VIDEO] Keris bertempur dengan keris.... seorang cedera

18 Jun 2016
[VIDEO] PAS, BN Bergaduh.... Seorang Cedera Di Kepala

PAS dan BN bergaduh, dua laporan polis dibuat 

KUALA KANGSAR: Pergaduhan tercetus antara penyokong PAS dan penyokong BN di sini petang tadi, menyebabkan seorang penyokong BN cedera di kepala, lapor FMT

Faizul Fadli Yaakob, 31 tahun, cedera di kepala sehingga terpaksa dibawa ke Hospital Kuala Kangsar akibat didakwa dipukul dengan kayu oleh seorang penyokong PAS. 


Dalam rakaman yang dikongsikan di halaman Facebook Friend of PAS, pergaduhan itu tercetus di hadapan Bilik Gerakan PAS UPU Taman Bunga Raya petang tadi. 

Dalam rakaman itu, sejumlah sepuluh penyokong BN bertikam lidah dengan penyokong-penyokong PAS. 

“Jangan kacau markas kami. Kami tak kacau markas kamu. Biarkan,” kata seorang perempuan dipercayai penyokong PAS, cuba meredakan keadaan. 

Menurut adik mangsa, Mohd Faris Solehin Yaakob, 23 tahun, yang terlibat dalam pergaduhan, ia bermula apabila rombongan yang diketuai MB Terengganu Ahmad Razif Abdul Rahman singgah ke markas PAS ketika berkempen di rumah sekitarnya. 

“Kebetulan kami baru selesai melawat rumah di sekitar. Kami mahu mengagihkan nasi dagang kepada mereka tapi mereka tidak mahu terima. 

“Pertelingkahan tercetus. Seorang daripada mereka menolak ayah saya sehingga jatuh. Saya pukul balik, takkan nak biarkan mereka buat ayah saya macam itu. 

“Pergaduhan pun tercetus, dan ada seorang yang memegang bendera PAS memukul kepala abang saya dengan kayu bendera sehingga berdarah,” katanya ketika ditemui di Hospital Kuala Kangsar tadi. 

Pergaduhan terlerai tidak lama kemudian kerana perlu membawa Faizul Fadli ke hospital untuk dirawat. 

Bapa mangsa, Yaakob Saarih, 63 tahun membuat laporan polis berhubung insiden itu. 

Mereka ceroboh tempat kita 

Pesuruhjaya PAS Perak Razman Zakaria berkata, pihaknya turut membuat laporan polis di IPD Kuala Kangsar berhubung insiden itu. 

“Ia bermula kerana mereka (BN) ceroboh tempat kita. Malah seorang petugas kami juga ditendang. 

“Sekarang kami sedang buat laporan polis, dan kita serahkan kepada polis untuk tindakan selanjutnya,” katanya ketika dihubungi. 
ULASAN GB 

Keris dengan keris dah bergaduh. 

Satu signal jelas untuk pengundi Kuala Kangsar dan Sungai Besar. Tolak parti kedua-dua parti keris. Pilih parti yang membawa yang "aman", yang menyeru kepada keamanan, pilih AMANAH, komponen Pakatan Harapan.

Dicatat oleh Green Boc di 3:32 PG 

No comments:

Post a Comment

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa