Pengumuman

Mulai esok (11 Julai 17) blog ini tidak akan diupdate Oleh kerana blog ini dan blog yang satu lagi mengandungi bahan yang sama, saya rasa adalah wajar untuk menghidupkan satu blog sahaja iaitu mountdweller88 untuk dilayari dengan mudah tanpa gangguan insya Allah Saudara/saudari persilakan ke - mountdweller88.blogspot.com

Monday, July 25, 2016

Dah riuh baru nak jawab.........penduduk Kampong Laut dah diberikan penerangan?

MB Kelantan jawab keresahan penduduk Kampung Laut
 | MALAYSIA DATELINE
Ahmad Yakub MB KelantanAhmad Yakub MB KelantanMenteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakub menjawab keresahan penduduk Kampung Laut, Tumpat yang mendakwa mereka seolah-olah tidak ada wakil rakyat.
Ahmad berkata, sebagaimana dilaporkan Harakahdaily, apa yang berlaku adalah, kampung berkenaan akan disusun semula mengambil kira pengusaha industri kecil dan sederhana (IKS) di Kampung Laut beroperasi di tanah rizab Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS).
Kerajaan negeri, katanya, merancang menempatkan mereka di tempat lebih sesuai kerana kawasan itu akan dibangunkan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECER) sebagai Kampung Warisan.
Ahmad berkata pengusaha serunding, dodol, gelembung buaya di situ perlu ditempatkan ke lokasi yang lebih baik.
Katanya, Kampung Warisan itu merupakan program di bawah ECER bagi membangunkan Kampung Laut melalui program warisan.
“Tujuannya mempertingkatkan kampung berkenaan dengan menyusun semula kilang-kilang yang memproses produk tradisonal di satu tempat.
“Lagi pun lokasi asal akan dibangunkan JPS projek tebatan banjir,” katanya sebagaimana dilaporkan media Pas itu.

No comments:

Post a Comment

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa