Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Thursday, July 14, 2016

Sarawak dipuji?

KITA PUJI SARAWAK?
( apa yang dibanggakan?)

MESKI sarawak dipimpin oleh parti lokal tapi masih bawah BN, lalu apa saja yang dibanggakan di sana?

Apa yang dituntut Sarawak memang hak tapi apa saja tuntutan yang sudah dipenuhi dan yang jelas hingga sekarang satupun belum ditunai.

Jadi apa saja yang dibanggakan?

Sarawak sebenarnya lagi kaya sebab minyaknya sudah awal beroperasi dan hutan balak juga luas tapi sarawak termiskin nombor 4 di malaysia.

Sarawak lagi teruk sebab di sana majoritinya iban dan bukan islam lagi banyak tapi yang di atas siapa konon?

Orang asli sarawak betul2 terpinggir dan lebih terpinggir di sana jalan utama bukan jalan raya tapi sungai berbuaya.

Bayangkan saja berhari2 lewat perahu baru sampai ke satu lokasi yang jauh dan rasa sabah lagi baik sedikit meski termiskin nombor satu.

Selagi kerajaan BN pusat tak tunaikan janji atau luluskan permintaan sarawak itu makna belum kita akui sarawak terbaik sebab kelihatannya kita sama saja kena main.

Kata2 adenan yang macam2 hanyalah untuk raih undi bukan untuk kepentingan sarawakian dan kata2nya itu jelas dapat ia sihir otak dan pemikiran pengundi2 di sana dan itu sebab sarawak tak benar orang luar kempen cerita sebenar.

Kita sendiri ikut sama tertipu dan jika tak percaya perhatikan jambatan pulau pinang begitu gah dan kita bermain lumpur sama macam zaman batu.

ISMAILY BUNGSU
11;45am

No comments:

Post a Comment

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa