Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Wednesday, June 15, 2016

Oooh.....patutlah buat kecoh!

15 Jun 2016
[BONGKAR] Rupa-rupanya Dia Pegawai MARA, Patutlah Sokong BN...

Ahli Amanah kempen pilih Budiman 

SUNGAI BESAR - Seramai 32 ahli Penaja Parti Amanah Negara (Amanah) Sungai Besar sebulat suara menolak calon mereka, Azhar Ab Shukur kerana kecewa dan tidak berpuas hati dengan pimpinan tertinggi parti berkenaan. 

Timbalan Ketuanya, Mohd Sapigni Tulus berkata, Amanah telah melatakkan calon yang salah dan tidak mempunyai kredibiliti sebagai ahli parlimen sebagaimana yang diharapkan penduduk Sungai Besar. 

“Amanah telah meletakkan calon yang kami sifatkan sebagai ‘Touch N Go’ kerana beliau tak bermastautin di sini dan bukan dikira sebagai anak tempatan kerana menetap di Pahang. 

“Jika menang sudah pasti beliau tidak mampu merencana dan melaksanakan apa-apa agenda pembangunan, sosial atau masyarakat kerana hanya berada di Sungai Besar dua kali sebulan untuk menjenguk kawasan,” katanya dalam satu sidang media tergempar di sini, sebentar tadi. 

Menurutnya, mereka menolak Azhar kerana beliau memiliki ciri-ciri dan dan tidak-tanduk yang bongkak, angkuh dan sombong. 

“Sejak merampas kepimpinan Amanah Sungai Besar secara kotor, semua pemimpin yang menghidupkan parti tersebut telah disingkirkan. 

“Perlakuan tersebut jelas di luar batas seorang pemimpin yang baik untuk rakyat kerana dari awal lagi beliau telah menunjukkan kebiadaban terhadap rakan-rakan parti di Sungai Besar,” katanya. 

Katanya, beliau pernah suarakan ketidakpuasan hati ahli terhadap calon pada pimpinan tertinggi negeri tetapi mereka tidak mengendahkannya. 

“Jawapan yang kami terima menduka citakan seolah-olah melepaskan batok di tepi tangga sedangkan masih ramai calon di kalangan anak tempatan yang berwibawa,” katanya. 

Justeru, Sapigni berkata, beliau menyeru supaya pengundi di Sungai Besar sama ada Melayu, Cina dan India memilih Budiman sebagai galang ganti Azhar mahupun calon Pas, Dr Abdul Rani Othman. 

“Antara ketiga-tiga calon yang ditampilkan kami dah tak percaya dengan calon sendiri malahan mengistiharkan untuk menyokong calon BN, Budiman Mohd Zohdi kerana beliau sahaja calon yang sesuai mewakili semua penduduk di Sungai Besar. 

“Pengundi tak ada pilihan lain selain memilih calon BN, Budiman Mohd Zohdi kerana rekod kerja telah membuktikan beliau seorang Adun yang menyerlah di Sungai Panjang selama tiga tahun,” katanya. 

Katanya, keputusan menolak Azhar tidak dipengaruhi oleh mana-mana pihak sebaliknya bertitik tolak atas kesedaran mereka sebagai ahli Amanah. 

“Kami buat atas kesedaran sendiri dan kami juga tak dibayar walau satu sen pun untuk menolak Azhar sebagai calon kami. 

“Kami berfikir apa salahnya dalam ketiga-tiga calon yang bertanding kita memilih siapa yang terbaik dan mempunyai rekod kerja yang cemerlang,” katanya. 

Dalam pada itu, beliau berkata, semua ahli yang ada pada malam ini tidak takut dibuang daripada parti kerana menolak Azhar dan mencadangkan pengundi memilih Budiman. 

“Kalau kami dipecat tetapi ia mendatangkan bahagia kepada beribu orang apa salahanya jadi pecatlah kami,” katanya.

Dalam masa yang sama, Sapigni juga memaklumkan bahawa beliau tidak akan keluar dari Amanah atau menyertai mana-mana parti termasuk BN sendiri. -SH 

ULASAN GB 

Mula-mula terkejut juga GB baca berita di atas ... kebetulan berita itu tersebar "serentak" dengan kedatangan Menteri Besar Selangor, YAB Azmin Ali ke Majlis Iftar Perdana anjuran Pakatan Harapan di Sungai Besar. 

Jadi semacam ada satu "konspirasi" untuk menutup cerita kedatangan Azmin dengan menimbulkan berita kononnya beberapa ahli AMANAH berkempen untuk calon BN 

GB terpaksa mencari maklumat siapa Mohd Sapigni Tulus itu. Nama pun pelik, jadi GB ingat ia mungkin nama palsu. Oh tidak. Nama itu memang wujud dan meang ada kad pengenalannya. 

Malah carian di internet ada memaparkan nama itu. 

Pagi ini juga tersebar di media sosial, bahawa Mohd Sapini itu rupa-rupanya pegawai MARA di Unit Naziran dan Kualiti. 
Bila sebut MARA, teringat pengerusinya, Annuar Musa yang juga Ketua Penerangan UMNO Malaysia yang baru-baru ini ada turun ke Sungai Besar bersama Shahrizat Jalil di Sungai Besar yang turut dihadiri Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar, Jamal Md Yunos. 

Mungkin ia faktor kebetulan. Tetapi selepas itu tup-tup keluar berita AMANAH sokong calon BN. 

Namun yang paling pelik semalam ialah yang bersorak sakan mengenai berita di atas ialah kumpulan PASIK. Kalau dulu semasa menjelang pilihanraya, PAS menjadi sasaran UMNO dengan tersiarnya berita ahli-ahli PAS menyertai UMNO, kini yang menjadi mangsa ialah AMANAH. Dan Kali ini juga puak PAS ini yang terkinja-kinja kegembiraan. 

Politik dedak yang telah diamalkan UMNO itu tidaklah kita hairan sangat kerana ia lansung tidak menggugat keutuhan parti AMANAH. 

AMANAH adalah sebuah parti, yang sekalipun usianya baru, tapi pemimpinnya adalah profesyenal dan telah lama berkecimpung di dalam politik kerana kebanyakannya adalah pimpinan tertinggi di dalam parti sejarah mereka iaitu PAS. 

Walaupun dituduh PENGKHIANAT tetapi pimpinan AMANAH inilah yang dahulunya yang telah menjulang PAS ke mercu kecemerlangan. Dan mereka bukan pengkhianat, yang khianat ialah PAS sendiri yang telah mengkhianati amanah rakyat kerana rakyat tidak pernah merestui undi mereka kepada pAS untuk PAS berbaik-baik dengan UMNO BN. 

Berbalik kepada soal kononnya beberapa ahli AMANAH menyokong calon BN, tidaklah menjadi kudis kepada AMANAH. Biasanya ia menjadi kudis kepada mereka sendiri, hidup bagaikan terbuang kerana matlamat mereka menaja parti dahulu rupa-rupanya sudah ada "niat" yang terselindung yang kini Allah telah dedahkan. 

Dicatat oleh Green Boc di 4:56 PTG

2 comments:

  1. Kah3 tak lana lagu dapat dedak la ayam dogol ni..
    Kalau kita jumpa kita ludah muka pengkhianat bangsa ni.

    ReplyDelete
  2. Nice name... saPIGni..really? Obviously the name given representing the person attitude...

    What a PIG...

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa