Pengumuman

Mulai esok (11 Julai 17) blog ini tidak akan diupdate Oleh kerana blog ini dan blog yang satu lagi mengandungi bahan yang sama, saya rasa adalah wajar untuk menghidupkan satu blog sahaja iaitu mountdweller88 untuk dilayari dengan mudah tanpa gangguan insya Allah Saudara/saudari persilakan ke - mountdweller88.blogspot.com

Monday, July 4, 2016

Aiik......tak perlu empat saksi dah......siapa mamat tua ni?

HARON DIN BAIK JANGAN CAKAP POLITIK DUDUK DIAM-DIAM, KATA KHAIRUDDIN
by ARIANNA - 2016-07-04
Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan mempersoalkan “nasihat” Datuk Haron Din kepada ketua menteri Pulau Pinang untuk bercuti sehingga kes rasuahnya selesai.

Beliau bertanya mengapa mursyidul am PAS itu tidak memberi nasihat sama kepada perdana menteri.

“Kalau Haron Din gentleman, suruh (Datuk Seri) Najib Razak bercuti sehingga siasatan ke atasnya selesai,” kata bekas naib ketua Umno Bahagian Batu Kawan itu, merujuk wang “derma” RM2.6 bilion yang dimasukkan ke dalam akaun peribadi Najib.

Haron dalam nasihatnya kepada Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng, berkata adalah kebiasaan bagi seseorang pemimpin mengundur diri apabila didakwa di mahkamah.

Khamis lalu, Guan Eng mohon dibicara atas pertuduhan berkait salah guna kuasa dalam meluluskan permohonan sebuah syarikat menukar tanah pertanian kepada tujuan kediaman.

Beliau turut didakwa menyalah guna kedudukannya dalam pembelian sebuah banglo daripada ahli perniagaan Phang Li Khoon pada harga RM2.8 juta, iaitu bawah daripada harga pasaran RM4.7 juta.

DAP bagaimanapun berkata tidak akan melantik pemangku ketua menteri sementara menunggu kes rasuah Guan Eng yang bermula September ini.

‘Tak berani’

Sambil menganggap Haron “tidak berani”, Khairuddin menasihatinya berhenti daripada memberi komen.

“Lebih baik Haron Din duduk diam-diam saja dan beramal ibadat di bulan Ramadan ni dari bercakap politik yabg bakal membuatkan keseluruhan rakyat mual dengan kenyataan berat sebelah beliau,” katanya.

Khairuddin melahirkan rasa pelik dengan Haron dan Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang.

“Mengapa Haron Din dan Haji Hadi Awang diam seribu bahasa?,” tanya beliau.

“Jangan gajah depan mata tak nampak tetapi kuman di seberang laut mereka nampak!

“Pelik sungguh perangai tokoh-tokoh pemimpin PAS Pusat ini. Mereka ulama tapi tak main peranan sebagai ulama yang berani bercakap tentang hakikat serta hakiki.” – FMT

KLIK BACA: Penulis veteran direman tiga hari hina Najib

KLIK BACA: Semoga Allah selamatkan kita dan negara kita – Tun M

Tulisan terbaru Tun MahathirRasuah: Terlepas di dunia, api neraka menanti

3 comments:

  1. mana kau tau dia tak cakap....apa semua dia kena bagitau media ke?...bengong.

    ReplyDelete
  2. Haron din dan hadi awang tu bukan ulamak. Tapi anak iblis.

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa