Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Wednesday, July 13, 2016

PAS tawar 'gencatan senjata': Boleh pakai ke ni......hari ini TITM cakap, esok orang lain cakap lain pula!

PAS tawar 'gencatan senjata' pada Pakatan Harapan
mk   -   Hari ini 13 Jul.2016, 2:06 tengahari
PAS hari ini menyeru “gencatan senjata” sesama pembangkang, sebaliknya menggembleng tenaga bersama untuk menumbangkan BN.

Timbalan presidennya Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berharap pertelagahan sesama mereka kini dapat ditamatkan demi rakyat dan masa depan negara.

“Pertama, parti-parti pembangkang perlu melaksanakan gencatan serangan sesama sendiri bagi memberi fokus kepada musuh sebenar Umno-BN.

“Jangan pedulikan tulisan murahan tentera siber yang suka melagakan antara satu sama lain. Golongan ini akan ada di setiap zaman dan tempat.

“Apa yang penting dilihat ialah masa depan negara.

“Kerana masa depan rakyat, agama, bangsa bahkan parti politik hanya akan wujud bila adanya kestabilan negara,” kata Tuan Ibrahim dalam kenyataannya hari ini.

Katanya, PAS dan parti-parti dalam Pakatan Harapan – DAP, PKR dan Parti Amanah Negara (AMANAH) – perlu bertolak ansur dan mencari titik persamaan tanpa membelakangkan dasar masing-masing.

“Banyak persamaan yang perlu diutamakan berbanding hanya beberapa perkara sahaja yang berbeza.

“Dalam mewujudkan toleransi politik yang baik, tentulah usaha perlu diambil bagi memperbesarkan persamaan dan mengecilkan ruang perbezaan,” katanya.

PAS sebelum ini memutuskan hubungan dengan DAP setelah perbezaan pendapat dan perbalahan berterusan dalam isu pelaksanaan hudud.

Langkah itu menyebabkan Pakatan Rakyat, yang dianggotai mereka bersama PKR terkubur.

DAP dan PKR kemudian membentuk gabungan dengan serpihan PAS, Parti Amanah Negara (AMANAH).

Manakala PAS memilih kerjasama baru dengan parti kecil Parti Ikatan Bangsa Malaysia (IKATAN) pimpinan bekas menteri Umno Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir.

# pada aku sebut jer PAS dan Hadi, aku dah lontar jauh-jauh kecuali orang lain pula yang menjadi Nakhoda, serta komander jenis yang tahan mabuk!
Tentera cyber yang murahan atau mulut penglima mentah yang menuturkan itu sememangnya busuk dan berjiwa haprak?

Dan......benarkah musuh mereka adalah UMNO/BN?

Apakah benar hubungan PAS-DAP terputus semata-mata kerana Hudud?

3 comments:

  1. Ha!ha!ha!!!, menjadi Penasehat PH pulak dah, terima kasih ajelah TITM, hingga bertemu di ramadan tahun depan.

    ReplyDelete
  2. Titm ni sapa?kuasa hadi veto pada pas.kata2 titm umpama taik cirit yg hanyut kat sungai..dgr citer titm nk kena tendang,ganti dgn nasrudin..babai titm

    ReplyDelete
  3. Selagi hadi n pendedak msh ada dlm kepimpinan pas pusat selagi tu lah pas xkn berubah..

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa