Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Sunday, August 21, 2016

Kalau dah UMNO dan Pimpinannya yang terbaik, kenapa nak risau!

Ada cubaan pujuk anggota Puteri sertai parti baharu - Mas Ermieyati  
A. Awani Ogos 21, 2016 08:50 MYT
Ada cubaan pujuk anggota Puteri sertai parti baharu - Mas Ermieyati
Ketua Puteri UMNO Datuk Mas Ermieyati Samsudin berkata pujukan itu turut melibatkan seorang bekas pemimpin Puteri UMNO.
KUANTAN: Ketua Puteri UMNO Datuk Mas Ermieyati Samsudin mendedahkan bahawa terdapat cubaan pihak tertentu memujuk anggota sayap parti itu untuk menyertai sebuah parti yang baharu ditubuhkan.

Beliau berkata pujukan itu turut melibatkan seorang bekas pemimpin Puteri UMNO dan mereka dijanjikan akan dinamakan sebagai calon pada pilihan raya umum akan datang.

"Bekas pemimpin Puteri ini beritahu saya beliau tidak mahu bersama dengan mereka (parti baharu) dan beliau juga tidak faham mengapa dalam banyak-banyak orang, parti itu memilih beliau.

"Mungkin mereka kekurangan orang. Ramai lagi orang di luar sana, jadi mengapa perlu mencari orang UMNO?" katanya kepada pemberita selepas merasmikan majlis penutup Persidangan Perwakilan Puteri UMNO Bahagian Paya Besar di sini, pada Sabtu.

Turut hadir, Ketua UMNO Bahagian Paya Besar Datuk Abdul Manan Ismail, Ketua Puteri bahagian Faridah Mat Firu dan Ketua Pemuda Mohd Shahar Abdullah, yang juga Ketua Pemuda UMNO Pahang.

Walaupun tiada anggota Puteri UMNO termakan dengan ajakan itu, Mas Ermieyati berkata pihaknya memandang serius perkara itu kerana bimbang terdapat anggota yang baharu berjinak-jinak dalam politik akan termakan dengan pujukan mereka. 

"Puteri melihat perkara ini sebagai cabaran dan akan melipatgandakan usaha supaya tiada anggota terpengaruh. Ini satu cabaran kepada anggota untuk melihat di mana pendirian dan kesetiaan terhadap parti," katanya. 

Mas Ermieyati berkata beliau telah memberi ingatan kepada pemimpin Puteri di seluruh negara untuk melaporkan segera jika ada ajakan daripada parti baharu kepada pucuk pimpinan sayap parti.

Beliau berharap semua anggota Puteri dapat menghayati konsep kesetiaan kepada pemimpin, mempunyai jati diri yang kukuh dan yakin bahawa hanya UMNO parti yang memperjuangkan bangsa Melayu dan agama Islam. 

Sementara itu, dalam ucapannya Mas Ermieyati menekankan kepentingan Puteri menarik lebih ramai golongan muda khususnya pengundi kali pertama bagi menjamin kemenangan UMNO dan Barisan Nasional pada pilihan raya umum akan datang.  

"Usaha menarik pengundi muda tidak boleh dilakukan secara bermusim. Mesti berjalan sepanjang masa. Namun, tidak adil jika tanggungjawab ini hanya diletakkan di bahu Puteri kerana ia perlu dilakukan sebagai sebuah keluarga," katanya.

Sementara itu, Abdul Manan mengingatkan anggota Puteri untuk saling bersatu agar jentera parti kukuh bagi menghadapi pilihan raya akan datang supaya mereka tidak leka dengan kemenangan di tiga kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan Parlimen Paya Besar.
"Jika kita bekerja keras, tidak mustahil kawasan pembangkang boleh kita pecahkan, namun dalam masa sama kita juga perlu beringat bahawa mereka juga boleh melakukan perkara sama jika kita berpecah," katanya. 

Abdul Manan seterusnya mengingatkan ketua Puteri cawangan supaya sentiasa peka dengan kehendak dan mengambil berat akan keperluan serta luahan anggota di peringkat akar umbi.

3 comments:

 1. Aku tabik kpd puteri umno ni dan umno keseluruhan. Satu dunia dah tahu Najib tu kleptokrat tp dia boleh buat dek sj. Seolah perkara tu tak ada salah dan ok je. Mcm mana kau orang menilai dan nilai apa yg kamu pegang? Islam? Melayu?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kami berpegang kepada satu falsafah keramat yang berbunyi #sesaorang itu tidak bersalah selagi tidak didapati bersalah oleh mana2 mahkamah#

   Delete
  2. Ya la tu, bila kena hidung sendiri. Bila kena kpd musuh politik kamu, tak la pula pegang kpd falsampah kera amat

   Delete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa