Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Sunday, August 28, 2016

Pengarah Urusan Syarikat Proksi Direman Enam Hari

Diterbitkan: Ahad, 28 Ogos 2016 3:26 PM
Seorang pengarah syarikat penerbitan buku direman tujuh hari bermula Sabtu oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bagi membantu siasatan kes salah guna kuasa dan penyelewengan dana bernilai RM15 juta.Foto: Bernama
 
PUTRAJAYA: Seorang pengarah urusan sebuah syarikat proksi kepada sebuah syarikat penerbitan buku direman selama enam hari bermula Ahad bagi membantu siasatan kes salah guna kuasa dan penyelewengan dana bernilai RM15 juta.  

Majistret Nik Isfahanie Tasnim Wan Ab Rahman membenarkan permohonan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk menahan reman lelaki berusia 42 tahun itu sehingga 2 September ini.

Lelaki itu ditahan di Ibu Pejabat SPRM di sini pada 11.09 malam tadi apabila tampil memberi keterangan. 

Sementara itu, pengarah urusan sebuah bank bergelar Datuk, bekas pegawai bank sama, pemilik syarikat penerbitan dan pegawai syarikat penerbitan sama dilanjutkan reman selama dua hari bermula Isnin sehingga Selasa (30 Ogos) bagi membantu siasatan kes yang sama.  

Lelaki bergelar Datuk berusia 48 tahun itu ditahan berhubung kes tender penukaran sistem bank dan penerbitan biografi berkaitan seorang pemimpin negara.

Pada 25 Ogos, SPRM menahan lapan individu berumur antara 32 hingga 48 tahun antara pukul 2 petang hingga tengah malam di sekitar Kuala Lumpur bagi membantu siasatan kes rasuah dan salah guna kuasa. 

Jumaat lalu, empat individu terdiri daripada dua peguam wanita, seorang penulis buku berkaitan seorang tokoh pemimpin negara dan isteri kepada bekas pegawai bank itu, dibebaskan.  

Pada Sabtu, seorang pengarah syarikat penerbitan buku berusia 40 tahun yang ditahan di kediamannya di Kuantan, Pahang direman tujuh hari bagi membantu siasatan kes yang sama.

Sehingga kini, enam lagi masih ditahan reman SPRM bagi membantu siasatan kes tersebut.  - mStar

No comments:

Post a Comment

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa