Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Friday, February 19, 2016

Mereka digaji untuk jadi 'badot'?

Bongkar: Zahid Hamidi kantoi

Setelah mendapat kritikan banyak pihak, akhirnya kenyataan bodoh dan badut mula menjadi mainan menteri-menteri Najib. Terbaru Menteri Sumber Manusia kata nak bawa masuk 1.5 juta pekerja bangla itu sebagai tidak benar. Entah dari kitab mana dia buat statement macam tu .. ? 

Siapa yang karang skrip ..?

Cuba perhatikan video di bawah yang aku kutip dari youtube. Entah apa masalah menteri-menteri ni. Di bayar gaji tapi kerja putar alam ... Menteri yang sepatutnya buat kerja selepas duit rakyat digunakan untuk membayar gaji mereka hanya jadi tukang putar alam. pembohong dan kelentong!!

Ha .. kalau dah tengok video tu, apa lagi nak dikata. Jadi statement kat bawah ni mengarut ke apa ke ..?

Kerajaan nafi bawa masuk 1.5 juta warga Bangladesh
Ia sebenarnya adalah angka yang didaftarkan oleh kerajaan Bangladesh. 

PUTRAJAYA: Dakwaan yang mengatakan bahawa kerajaan akan membawa masuk seramai 1.5 juta warga Bangladesh ke negara ini untuk ditempatkan di beberapa sektor swasta adalah tidak benar.

Menteri Sumber Manusia, Datuk Richard Riot Jaem menjelaskan, angka tersebut sebenarnya adalah jumlah pekerja Bangladesh yang berdaftar dengan Kementerian

Kebajikan Ekspatriat dan Pekerjaan Seberang Laut negara itu untuk mendapatkan pekerjaan di 139 negara di seluruh dunia termasuk Malaysia.

“Sebarang pengambilan pekerja Bangladesh haruslah mematuhi dengan polisi negara, yang mana ia berasaskan kepada permintaan majikan dalam pelbagai sektor,”
katanya pada sidang media, di sini hari ini.

Beliau turut mendedahkan bahawa kemasukan pekerja asing ke Malaysia adalah berdasarkan Rancangan Malaysia Ke-11 yang hanya memperuntukkan sebanyak 15 peratus dari jumlah tenaga kerja tempatan.

Jelasnya lagi, di luar negara jumlah tenaga kerja adalah sebanyak 15.3 juta dan hanya 2.3 juta sahaja yang menempatkan warga asing.

Ketika menjawab soalan pemberita mengenai dakwaan kemungkinan monopoli pengambilan pekerja itu, Riot memberi jaminan bahawa perkara tersebut tidak akan berlaku memandangkan suatu MoU telah ditandatangani.

“Ia (MoU) menetapkan bahawa kerajaan Malaysia harus memastikan ketelusan dan keadilan sistem dalam talian ini bagi membuat pemilihan warga Bangladesh dan
pengagihannya mengikut kuota,” ujarnya.

* Entahlah .. siapa yang kantoi sebenarnya. Zahid Himidi atau Menteri Sumber Manusia yang kelentong. Senang cerita, hangpa nak pangkah lagi UMNO/BN kalau macam ni punya kerja Pak Menteri..? share bagi rakyat tau!! - sumber

3 comments:

 1. Noh Gadut dah berbunyi wei. Lama jugak tak dengar simangkuk hayun menyalak. Ingatkan dah MAMPUS! Tuuuuuih!

  ReplyDelete
 2. tu yg kutuk belia melayu malas..sampai anak dia pun boleh sound orang melayu...ape cerita? akhir2 semua tak benar..
  bagus la kalau jadi bawak masuk..
  cuma yg menyakit kan hati tu..orang melayu.belia melayu la yg memboleh kan umno dan menteri yg ada tu jadi menteri.jadi penguasa...jadi mulut.jangan ikut sedap je..
  jilake

  ReplyDelete
 3. Bercakap kluk klek itu adalah kepakaran istimewa Hadi Awang. Nampaknya peranan Hadi dalam memberikan nasihat untuk bercakap kluk klek telah diimplement oleh Najib dan pasukannya.

  ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa