Pengumuman

Mulai esok (11 Julai 17) blog ini tidak akan diupdate Oleh kerana blog ini dan blog yang satu lagi mengandungi bahan yang sama, saya rasa adalah wajar untuk menghidupkan satu blog sahaja iaitu mountdweller88 untuk dilayari dengan mudah tanpa gangguan insya Allah Saudara/saudari persilakan ke - mountdweller88.blogspot.com

Sunday, April 17, 2016

Bagaimana munculnya perkataan DEDAK DAN KHADAM!

KETAMADUNAN POLITIK TIDAK LAGI MENGIKUT NERACA AKAL YG MENAFSIRKAN KEADILAN

Telah menjadi satu fonemena di Malaysia bila mana meminta pengesahan dan penyiasatan dilakukan keatas sesuatu isu yg berlegar di sekeliling kita adalah satu KESALAHAN jika bertentangan dengan NERACA POK ANGGUK! PENANYA DAN PELAPOR AKAN DIWAR-WARKAN SEBAGAI TELAH MELAKUKAN KESALAHAN!

Apakah begini cara kita mendidik anak bangsa untuk celik dan sensitif dengan keadaan dan politik sekeliling? Apakah ini yg diajar oleh ISLAM? 

Tidakkah akan TERELAK seseorang itu dianggap FASIK apabila mengesahkan berita sebelum percaya?

Nampak gayanya ramai USTAZ INSTANT telah muncul dengan hati dan perasaan yg memaksa minda lain MESTI bersetuju dengan apa yg didendangkan meski pun NADA DAN IRAMA LAGU YANG DIBAWA PITCHINGNYA KELAUT. Mesti kata lunak,jangan kata TAK ENAK TELINGA MENDENGARNYA.

Sikap sebeginilah munculnya perkataan DEDAK DAN KHADAM!

NYAMUK MENGGIGIT

2 comments:

  1. Bagaimana pula viralnya haramjadah....?

    ReplyDelete

  2. Haramjadah ni si najib yg mula ucapkan pd perhimpunan peneroka2 felda.

    Lepas itu org mula panggil dia haramjadah.

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa