Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Saturday, April 2, 2016

Inikah yg dikatakan politik MATANG?

Inikah yg dikatakan politik MATANG?

Kenyataan politik paling BODOH DAN KELAKAR BAGI TAHUN 2016 dan sebelumnya.
Mungkin inilah sebabnya secara MAJORITI PAS membisu apabila skandal demi skandal melanda NAJIB dan kerajaannya.

ALASANNYA....PAS TAK INGIN CAMPUR URUSAN BN/UMNO!

KENYATAAN MEDIA PAS TERENGGANU.

1. Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu (BPPNT) menyifatkan, situasi ketegangan politik yang berlaku dalam negeri Terengganu adalah masalah dalaman Umno, yang melibatkan Menteri Besar (MB) Dato' Seri Ahmad Razif Abd Rahman dan bekas MB Dato' Seri Ahmad Said.

Jawapan dan pertanyaan:-

Isu ini bermula dengan adanya UNDI tidak percaya kepada MB. Menteri Besar tu jawatan parti atau jawatan ketua Kerajaan bagi Negeri Terengganu?

2. PAS tidak wajar dibabitkan dan PAS tidak akan mencampuri urusan dalaman Umno Terengganu kerana ia tidak ada kena mengena dengan PAS.

Jawapan dan pertanyaan:-

Jika ianya tidak ada kena mengena dengan PAS, kenapa KALIAN MELALAK DIDALAM SIDANG DUN PABILA MB TERENGGANU DIUSULKAN UNDI TIDAK PERCAYA?

3. Oleh itu, PAS memberi peringatan kepada Umno dan kerajaan Barisan Nasional Terengganu, agar sebarang perbalahan dalaman dan krisis yang berlaku ini, jangan sampai menyusahkan dan mengheret rakyat ke kancah politik yang keterlaluan, sehingga mengabaikan kebajikan, kehidupan dan masa depan rakyat.

Jawapan dan pertanyaan:-

Rujuk kenyataan No 2. Apa perlu anda campur urusan UMNO?

4. PAS tidak bersetuju dan menentang sebarang ketidakadilan, mengambil alih peruntukan yang sepatutnya diuruskan oleh wakil rakyat adalah satu amalan yang buruk dalam tadbir urus sesebuah kerajaan. Kerajaan Barisan Nasional Terengganu perlu melaksanakan transformasi menyeluruh, bukan hanya sekadar slogan.

Jawapan dan pertanyaan:-

Rujuk kenyataan No 2. Apa perlu anda campur urusan UMNO?

Mengambil alih peruntukkan adalah merujuk kepada yg PERNAH menerima peruntukkan. PAS tidak pernah menerima peruntukkan dari KERAJAAN BARISAN NASIONAL untuk ADUNNYA. Tentulah kenyataan ini merujuk kepada penarikkan peruntukkan kepada ADUN BN/UMNO Kijal yg ditarik balik oleh MB Terengganu.

SEKALI LAGI, CAKAP TAK SERUPA BIKIN....Rujuk Kenyataan No 2.

5. PAS juga, sama sekali tidak bersetuju dengan apa-apa tindakan yang menyalahi peraturan dan perlembagaan, tindakan merampas kuasa sebagaimana dilakukan oleh Barisan Nasional negeri Perak adalah tindakan yang keji.

Jawapan dan pertanyaan:-

Jahat atau baik itu URUSAN UMNO/BN.

Rujuk kenyataan No 2. Apa perlu anda campur urusan BN/UMNO?

6. Sekiranya isu yang melanda politik negeri ini tidak dapat diselesaikan, maka mandat perlulah diserah semula kepada rakyat untuk menentukan kerajaan baru melalui pilihanraya.

Jawapan dan pertanyaan:-

WAYANG KULIT YG DIIRINGI DENGAN JOGET POLITIK MATANG!

7. Walau apa pun yang mungkin berlaku, negeri Terengganu adalah negeri Raja Berperlembagaan. Sultan adalah payung negeri. Justeru pandangan tuanku sultan adalah amat dihormati.

YB Ustaz Satiful Bahri Mamat
Pesuruhjaya PAS Negeri Terengganu
Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Paka
22 Jamadil-akhir 1437/ 31 Mac, 2016

No comments:

Post a Comment

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa