Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Monday, April 4, 2016

Ayyo..yoo.....pedas loo dari Istana Johor!

Saya berminat membeli PM daripada membeli pengadil -TMJ

 | April 4, 2016
Beliau menjawab tuduhan pengguna media sosial yang mendakwa TMJ membeli pengadil untuk menang perlawanan bola sepak.
tmj
PETALING JAYA: Tuanku Mahkota Johor (TMJ), Tuanku Ismail Sultan Ibrahim lebih berminat membeli Perdana Menteri dan jadikan dirinya Perdana Menteri menggunakan wang yang dimilikinya berbanding membeli pengadil bola sepak untuk memenangi perlawanan.
Beliau berkata demikian bagi menjawab komen pengguna media sosial yang mendakwa JDT membeli pengadil.
“Dengan semua wang yang saya miliki, adakah anda benar-benar berfikir yang saya akan membeli pengadil? Saya lebih berminat untuk membeli Perdana Menteri dan jadikan diri saya Perdana Menteri daripada membayar pengadil untuk memenangi perlawanan bola sepak.
“Tetapi apa boleh buat. Saya selalu berfikiran luas manakala mereka pula sentiasa berfikiran sempit,” katanya seperti yang disiarkan di Facebook Johor Southern Tigers.
TMJ juga menafikan tuduhan semua berkenaan JDT melibatkan wang sebaliknya beliau mengajak rakyat berfikir banyak wang telah hilang dalam negara tetapi tiada siapa yang menyiasat termasuk RM100 juta dana Kementerian Belia dan Sukan yang dilaporkan diseleweng.
“Anda sepatutnya lebih bimbangkan perkara tersebut berbanding terhadap kewangan JDT. JDT hanyalah sebuah kelab kecil dengan impian yang besar,” katanya.
Menjawab tuduhan beliau suka menunjuk harta, TMJ berkata, beliau lebih kasihan dengan individu ‘buta’ dan berfikiran sempit seperti itu yang terpaksa membayar GST.
“Saya lebih risau dan kasihan anda kena bayar GST tapi anda lebih risau tentang TMJ menunjuk harta. Tahniah! Anda adalah rakyat yang kerajaan paling suka. Kerana anda buta,” katanya.
TMJ berkata, salah untuk mengatakan pasukan Harimau Selatan sentiasa menang perlawanan kerana JDT pasukan paling kaya di negara ini.
“Felda, Terengganu, Pahang dan Selangor adalah pasukan yang paling kaya di negara ini. Felda adalah yang terkuat kerana ia adalah pasukan Kerajaan Persekutuan. Mereka perlukan undi, maka Felda adalah yang terkuat dan paling kaya,” katanya seperti menyindir.
TMJ juga berkata, JDT akan ‘terus membunuh’ bola sepak tempatan dengan meraih lebih banyak kejayaan peringkat antarabangsa dan membiarkan FAM ‘membantu bola sepak’ dengan mendapatkan sumber kewangan dan hanya memberi tumpuan Piala Suzuki.

2 comments:

 1. Ampun Tengku TMJ. Patik Bangsa Johor....bangga dan merasa amat menghargai jasa TMJ diatas keperhatinan Bolasepak Johor.

  Ramai peniaga rata rata saya temui di sekitar stadium amat memuji Tengku.

  Pendapat Tengku amat di hargai oleh kami kerana kami percaya....kejayaan JDT bukan lah seperti tuduhan melulu orang yang mencemburui kejayaan JDT.

  Kami akan menyokong JDT walaupun tewas atau kecundang tetapi itu tidak berlaku. Ini yang lebih memengecewakan mereka mereka yang "jealousy with our Victory on winning games as per said by Mario Gomes". We came to win even with a small margin.

  Kami Bangsa Johor mendoakan Allah memelihara Tuanku Sultan dan keluarga diraja Johor serta rakyatnya.

  Amiiin.

  Dari Bangsa Johor Skudai.

  ReplyDelete
 2. VERY WELL SAID TMJ......SYABAAAASSSSS!!!!!!

  ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa