Pengumuman

Mulai esok (11 Julai 17) blog ini tidak akan diupdate Oleh kerana blog ini dan blog yang satu lagi mengandungi bahan yang sama, saya rasa adalah wajar untuk menghidupkan satu blog sahaja iaitu mountdweller88 untuk dilayari dengan mudah tanpa gangguan insya Allah Saudara/saudari persilakan ke - mountdweller88.blogspot.com

Friday, April 1, 2016

Rupanya kokok jer berdegar-degar, hari tak kunjung siang!

Peguam: Tiada arahan failkan saman ke atas WSJ, ABC
mk  -  Hari ini, 12:01 tengah hari
Walaupun The Wall Street Journal (WSJ) dan media Australia sejak beberapa hari lalu melemparkan tuduhan berat ke atas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak berhubung skandal 1MDB, namun kata peguamnya Datuk Mohd Hafarizam Harun, beliau belum menerima sebarang arahan untuk bertindak atau memfailkan saman terhadap mereka .

Buat masa ini, beliau berkata, arahan yang diberikan adalah untuk mewakili Najib dalam saman RM2.6 bilion yang difailkan oleh bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad minggu lalu.

"Saya tidak menerima apa-apa arahan lagi. Terkbaru, saya diminta untuk mewakili Najib dalam kes lawan Mahathir," katanya kepada Malaysiakini dalam satu mesej teks.

Hafarizam yang mewakili Najib dalam enam kes mahkamah lain ditanya sama ada beliau menerima sebarang arahan untuk bertindak terhadap media Australia dan WSJ berhubung pendedahan terbaru mereka.

Selain saman Dr Mahathir, peguam itu juga mewakili Najib dalam saman terhadap Malaysiakini; akhbar rasmi PAS, Harakah; Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua; Naib Presiden PKR dan Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli; bekas presiden MCA, Tun Dr Ling Liong Sik dan Ahli Parlimen Taiping, Nga Kor Ming.

Beliau juga bertindak bagi Najib dalam saman Anina Saadudin terhadap presiden Umno dan kes saman PKR dan Pakatan Rakyat terhadap Najib berhubung penggunaan lebih RM2.6 bilion pada pilihan raya umum ke-13.

2 comments:

  1. dalam kampong belagak jagoan
    luar kampong jadi bengong

    ReplyDelete
  2. Korang ingat pokjib ada tulur ke nak saman...dlm mahkamah nanti abis tebarai..terbongkar...tak caya tanya FBI yg dah berkampung kat KL dan Puterjaya...

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa