Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Monday, May 16, 2016

Ada juga manusia gini.......

Wanita Ini Pandu Keretanya Masuk Tasik Kerana Terlalu Percayakan GPS
 - 11:40 AM May 15, 2016
Sistem global positioning system(GPS) dan aplikasi jalan seperti Waze atau Google Maps tidaklah 100 peratus tepat. Kadangkala ada saja jalan yang salah yang aplikasi ini tunjuk kepada kita.

Kerana terlalu percayakan sistem GPS keretanya, seorang wanita di Ontario, Canada memandu keretanya terus ke dalam tasik. Biasanya jalan itu digunakan untuk menunda kapal tetapi sistem GPS mungkin menganggap jalan itu sebagai jalan raya.

Menurut Canadian Press, wanita itu memandu di waktu malam yang berkabus dan disebabkan jarak penglihatan yang terbatas, beliau berharap sahaja kepada GPS kereta miliknya untuk menunjuk arah. Statement nak cover malu rasanya.

Jadi, anda pun berhati-hati di jalan raya ya?
 

2 comments:

  1. Tak peliklah. Samalah juga macam percayakan ahli UMNO percayakan pemimpin UMNO dan ahli PAS percayakan ulama PAS walaupun GPS kepimpinan mereka hancur 100%.

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa