Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Sunday, November 13, 2016

Heran sungguh macam mana pihak berkuasa boleh biarkan puak-puak setan ni bebas bertindak sesuka hati?

Petugas BERSIH cedera diserang di Hulu Langat
mk  -  Hari ini, 8:01 malam
 
Konvoi BERSIH yang dalam perjalanan menuju ke Hulu Langat bagi mempromosikan himpunan pada Sabtu ini terpaksa berpatah balik pagi tadi selepas diserang kumpulan Baju Merah.

Kejadian kira-kira jam 10 pagi itu juga menyebabkan dua daripada peserta konvoi berkenaan mengalami cedera ringan.

Berdasarkan maklumat pada akaun Facebook BERSIH, dua orang yang menjadi sasaran serangan Baju Merah pagi tadi ialah petugas keselamatan dan penyelaras konvoi.

"Laporan polis akan menyusul. Kami menyeru pihak polis untuk mengambil tindakan tegas dengan segera," kata BERSIH dalam kenyataannya.

Kemas kini status berkenaan turut disertakan dengan klip video berhubung insiden tersebut.
Berdasarkan rakaman itu sekumpulan lelaki berbaju merah dan bertutup sebahagian muka mengancam untuk memecahkan cermin tingkap sebuah kenderaan.

Saksi dan peserta konvoi itu Hishamuddin Rais berkata rombongan berkenaan dijadual mengedarkan risalah di kawasan kampung Dusun Tua.

Bagaimanapun katanya konvoi 19 kenderaan itu dihalang kumpulan Baju Merah apabila mereka menyekat satu-satunya jalan masuk ke kawasan berkenaan.

"Seorang lelaki ditumbuk pada mata, dan seorang lagi ditendang," katanya.

Ekoran kejadian itu kata Hishamuddin mereka terpaksa berundur dan menuju ke Kajang.


"Ada lebih 50 orang (berbaju merah). Kalau kami tak berundur mereka mungkin menyerang kami lebih teruk," katanya.

Selepas mengedarkan risalah BERSIH di Kajang konvoi berkenaan melakukan flash mob di Semenyih.

* Setan belaan ke ni?

1 comment:

  1. Baju merah akan cuba memprovokasi sehingga menghasilkan tindak balas drpd org Bersih. Bila ini berlaku, pihak berkuasa akan punyai alasan utk mengatakan demo Bersih akan menimbulkan kacau bilau. Itulah matlamat sebenar Baju merah

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa