Pengumuman

Mulai esok (11 Julai 17) blog ini tidak akan diupdate Oleh kerana blog ini dan blog yang satu lagi mengandungi bahan yang sama, saya rasa adalah wajar untuk menghidupkan satu blog sahaja iaitu mountdweller88 untuk dilayari dengan mudah tanpa gangguan insya Allah Saudara/saudari persilakan ke - mountdweller88.blogspot.com

Wednesday, March 30, 2016

Dato' Dr. Harun Din sedang nazak: Mohon sama-sama doakan kesejahteraannya

[1:17am, 3/29/2016] ‪+60 19-454 5857‬: Tuan Guru Dato' Dr. Harun Din sedang nazak dgn heart attack terbaru selepas angiogram & angioplasty pagi ni, ditolak masuk ke CCU IJN 2 jam lalu. Mohon doa bnyk2 utk kesembuhannya... Amin
[1:17am, 3/29/2016] ‪+60 19-454 5857‬: Ini mesej dr menantu Tuan Guru yg diterima sebentar tadi:

Salam Ustaz... Baba sudah di bawa ke Cath Lab utk prosidur angiogram 0930hr tadi dan di jangka mula prosidur 1030hr... prosidur ni agak berisiko tinggi kerana sudah terlalu kerap dilakukan... mohon di doakan atau lakukan apa saja ikhtiar kerohanian yg sesuai utk beliau agar berjaya dan diberi kesembuhan oleh Allah swt.

MOHON HEBAHKAN.
Doakan kejayaan rawatan utk Tuan Guru Dato Haron Din. Apa sahaja ikhtiar kerohanian yg sesuai. Sekurang2 setiap ahli permata tawajuhkan bacaan al-Fatihah kpd hadrat Tuan Guru. Jzkk

6 comments:

  1. aku dpt ni 2 hari lalu tp tak ada berita dlm media. aku rasa fitnah kot... kalau tidak dah tentu hiruk pikuk puak2 serban nak selamatkan musyidull am depa...

    tak kan dah makan dedak terus sakit...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 10:33 PM

      Aku pun terima via WhatsApp

      Kalau sesiapa yang buat fitnah perkara macam ni memang tak berhati perut.

      Walau ramai yang marah adalah kerana langkah dan jalan politiknya. Beliau masih saudara kita seAgama dan sebangsa

      Delete
    2. meskipun masih lg seagama tp pimpinan kita lain2. dia pilih najib sbg pemimpin sbb itu dia bela wlpn terang2 berlaku kezaliman.

      kemudian dia terima pula perlantikan dari kerajaan yg zalim ini!

      tidakkah ulama2 silam menjauhi penguasa2 semata2 utk menjaga integriti kebebasan mrk?

      tidakkah menerima sbrg imbuhan dr penguasa akan membuat kamu lunak thdp mrk dan ini akan menjejaskan sbrg keputusan kamu nanti?

      kemana pergi amal makruf dan nahi mungkar? adakah berbuat baik kpd penguasa zalim akan mencegah dia dr kemungkaran?

      aku tetap bersama Rasul (saw), bersama kebenaran dan bersama org2 yg benar.

      Delete
  2. Semuga segera sembuh , Allahumma aaminn.

    ReplyDelete
  3. Semuga segera sembuh , Allahumma aaminn.

    ReplyDelete
  4. aku pernah buat angiogram. masukkan kamera melalui urat besar di paha kanan utk lihat injab jantung. dibuat ketika sedar. boleh tonton apa yg kamera tunjuk d tv. lepas prosedur kena baring diam2 (kaki tak boleh gerak) selama 8 jam utk pulihkan luka diurat besar tsb.

    risiko bila ada urat yg dilalui terhalang atau tersumbat.

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa