Pengumuman

Mulai esok (11 Julai 17) blog ini tidak akan diupdate Oleh kerana blog ini dan blog yang satu lagi mengandungi bahan yang sama, saya rasa adalah wajar untuk menghidupkan satu blog sahaja iaitu mountdweller88 untuk dilayari dengan mudah tanpa gangguan insya Allah Saudara/saudari persilakan ke - mountdweller88.blogspot.com

Saturday, November 5, 2016

Apa lebai-lebai buat dalam parlimen?

Dalam parlimen tok peratikan, pihak Pembangkang dari PH dan juga dari Bersatu dan Warisan asyik bertegang urat dengan pihak kerajaan tentang skandal 1MDB.  Terbaru, mereka bertegang urat pula tentang bekas menteri dato Husni yg dipanggil polis kerana kononnya mendedahkan rahsia kerajaan dlm parlimen bila beliau bercakap soal 1MDB.

Bila tok keluar dari dewan, ramai yg tanya tok, apa lebai2 tok buat dalam parlimen sewaktu Pembangkang dan kerajaan hangat berbahas dan bertekak dlm isu2 berkenaan?  Tok kata, lebai2 tok tiada masa utk berbahas atau bertekak dlm isu yg takde faedah dan takde bukti itu.  Lebai2 tok hanya jadi CCTV dlm dewan sambil menanti RUU Akta 355 dibawa masuk oleh guru tok.  Hanya dgn Akta 355 saja semua masalah berkaitan 1MDB akan selesai, kata tok.

FB TOK USIN UG CEROI

No comments:

Post a Comment

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa