Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Saturday, November 5, 2016

Apa lebai-lebai buat dalam parlimen?

Dalam parlimen tok peratikan, pihak Pembangkang dari PH dan juga dari Bersatu dan Warisan asyik bertegang urat dengan pihak kerajaan tentang skandal 1MDB.  Terbaru, mereka bertegang urat pula tentang bekas menteri dato Husni yg dipanggil polis kerana kononnya mendedahkan rahsia kerajaan dlm parlimen bila beliau bercakap soal 1MDB.

Bila tok keluar dari dewan, ramai yg tanya tok, apa lebai2 tok buat dalam parlimen sewaktu Pembangkang dan kerajaan hangat berbahas dan bertekak dlm isu2 berkenaan?  Tok kata, lebai2 tok tiada masa utk berbahas atau bertekak dlm isu yg takde faedah dan takde bukti itu.  Lebai2 tok hanya jadi CCTV dlm dewan sambil menanti RUU Akta 355 dibawa masuk oleh guru tok.  Hanya dgn Akta 355 saja semua masalah berkaitan 1MDB akan selesai, kata tok.

FB TOK USIN UG CEROI

No comments:

Post a Comment

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa