Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Saturday, November 5, 2016

Ini memang kes gila atau tuduhan gila?

5 Nov. 2016
Siapa pemimpin Malaysia yang terlibat penculikan warga asing?

TERSEBAR keratan akhbar yang melaporkan pendedahan menggemparkan oleh Pengerusi Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro, MNLF Prof Nur Misuari yang mendakwa ada beberapa pemimpin Malaysia terlibat dengan penculikan warga negara asing di Sipadan.

Nur Misuari mendakwa beliau mempunyai bukti terhadap dakwaannya dan mengancam akan mendedahkan identiti pemimpin yang terlibat. Di bawah ini keratan akhbar yang sedang rancak disebarkan di facebook. Aku perasan ia mula disebar sejak tengah hari tadi.
Perkataan 'pemimpin' digunakan oleh Prof Misuari membuatkan orang ramai berfikir ia tentu sekali berkaitan dengan pemimpin politik. Bila berkait dengan pemimpin politik ada dua kemungkinan, sama ada pemimpin kerajaan atau pembangkang.

Ini tuduhan berat, pada aku tak perlu kita nak buat spekulasi, tunggu sahaja masa dan ketikanya nanti pasti dalang itu akan didedahkan beserta dengan bukti-bukti mungkin gambar atau dokumen, mungkin juga video-video berkaitan.

Siapa pun dalang yang terlibat jika terbukti benar ia satu kesalahan dan pengkhianatan yang sangat besar, tak kira sama ada pemimpin pembangkang ataupun kerajaan.
"Nampaknya ada beberapa pemimpin yang sudah panas punggung"

- sumber

1 comment:

  1. Napa lama sgt gomen maysia nak counter back. Senyap je. Selalu nazri yg buat kepoh dulu. Atau zahid yg akn klrkn kenyataan.

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa