Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Wednesday, March 16, 2016

Hah...tu dia cara mereka membantu yang ditimpa bencana!

50 Termasuk Datuk Disiasat Kes Seleweng Baik Pulih Rumah Mangsa Banjir
Diterbitkan: Selasa, 15 Mac 2016 8:03 PM
KOTA BARU: Sebanyak 50 individu termasuk seorang berpangkat datuk dipanggil bagi memberi keterangan berhubung dakwaan penyelewengan peruntukan membaiki pulih rumah mangsa banjir di Kelantan.

Pengarah Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Kelantan, Datuk Abd Aziz Aban berkata, siasatan itu berkaitan peruntukan sebanyak RM880,000 untuk membaiki 441 buah rumah mangsa banjir di Tanah Merah.

"Daripada siasatan yang dibuat bermula 14 Feb lepas, kami dapati seramai enam kontraktor dan sembilan sub kontraktor yang dipertanggungjawabkan membaiki rumah berkenaan hanya menggunakan sebanyak RM550,000 daripada peruntukan manakala selebihnya disyaki diselewengkan pihak ketiga," katanya di sini, Selasa.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas majlis penyerahan tugasnya sebagai Pengarah SPRM Kelantan kepada Datuk Moh Samsudin Yusof yang sebelum ini Pengarah SPRM Putrajaya.

Abd Aziz pula menggantikan Moh Samsudin sebagai Pengarah SPRM Putrajaya. Abd Aziz berkata, SPRM Kelantan kini dalam peringkat akhir siasatan dan kes itu disiasat di bawah Seksyen 16 Akta SPRM 2009.

Sementara itu, Moh Samsudin yang pernah bertugas di Kelantan pada 1995 hingga 1999 berkata, beliau akan meneruskan usaha yang dilakukan Abd Aziz bagi membanteras jenayah rasuah di Kelantan dan memperkasakan lagi kerjasama dengan kerajaan negeri dan jabatan-jabatan berkaitan. - Bernama

1 comment:

  1. Kalau datuk dikalangan UMNO tak kena kot....!!

    ReplyDelete

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa