Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Wednesday, October 5, 2016

Pade muko Nuar Muso kena perlekeh ko Mukhriz

Kembali sertai Umno? Ini jawapan Mukhriz
SALWANI MD ZAIN - 4 OKTOBER 2016
Mukhriz Mukhriz

KUALA LUMPUR - Naib Presiden, Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu), Datuk Seri Mukhriz Mahathir tidak berminat kembali kepada Umno walaupun parti itu sentiasa bersikap terbuka menerima mana-mana individu menjadi ahli.

"Saya nak tergelak ke terkejut dengan kenyataan itu. Saya dipecat bukan keluar daripada parti, dan beliau adalah Ketua Penerangan Umno.

"Kalau Presiden parti sendiri pernah menawarkan jawatan Timbalan Menteri dan dia kata lepas tiga empat bulan boleh diangkat sebagai menteri penuh bagi mengganti jawatan saya sebagai menteri besar, itu pun saya tolak apa lagi satu tawaran dari seorang ketua penerangan," kata Mukhriz selepas sidang media isu cadangan jawatan Perdana Menteri Malaysia dihadkan selama dua penggal, di sini, hari ini.

[ARTIKEL BERKAITAN: 'Kalau Ku Li Umno terima kembali, tambahlah Mukhriz']

Semalam, Ketua Penerangan Umno, Tan Sri Annuar Musa menyatakan kesediaan Umno untuk menerima ahli, termasuk Mukhriz sekiranya masih berhasrat kembali ke pangkuan Umno.

Jelas Mukhriz, Bersatu bukan sebuah parti sementara yang kononnya akan kembali ke pangkuan Umno seperti mana berlaku dalam parti-parti sebelum ini.  

Sebelum ini, blogger, Raja Petra Kamarudin menulis, sekiranya Mahathir ingin melihat Mukhriz menjadi perdana menteri, Mukhriz perlu kembali menyertai Umno.

"Kami akan kekal, masa untuk Umno telah tamat, kami akan menggantikan peranan yang dipegang oleh Umno selama ini,"katanya.

No comments:

Post a Comment

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa