Pengumuman

Saya terpaksa update semula blog ini kerana saya dapati masih dikunjungi ramai walau pun dah hampir sebulan saya umumkan blog ini tidak akan diupdate .Saudara/saudari boleh juga ke - mountdweller88.blogspot.com (blog kedua)Monday, October 17, 2016

Golongan mualaf politik......

[10/16, 02:02]‬: Saya jumpa ramai ahli BERSATU.. Mereka tidak reti sgt nak jd pembangkang.. nak berhujah pun kekok.. minda masih terkongkong... tak reti nak menyerang yg mereka tahu mereka benci Najib dan Rosmah tu jer.. Mereka tidak pandai bercerita ttg dunia politik global..

Mereka seolah2 seperti golongan Mualaf yg baru memeluk agama islam.. yg masih kekok dgn amalan serta budaya masyarakat islam.. Keberadaan Bersatu harus kita bimbing agar mereka boleh bersama2 memahami erti perjuangan rakyat bagi menghapuskan segala kebobrokan yg berlaku dlm negara bukan hanya menjatuhkan Najib Razak sahaja..

Mind set mereka masih mahu bekas2 pimpinan UMNO jadi PM dan TPM.. Mereka masih tebal dgn sifat perkauman dan ketuanan melayu.. mereka masih tidak hadzam apa itu perjuangan Reformasi.. mereka masih ragu2 utk menyokong Anwar Ibrahim jadi PM..

Apakah golongan Mualaf politik ini mampu mengalas perjuangan Reformasi yg rakyat perjuangkan selama ini..? Jika mereka masih memperjuangkan semangat ketuanan melayu dan masih menyimpan hasrat agar PM dan TPM perlu berasal dari parti Bersatu maka segala penyatuan dan pengabungan Bersatu dalam PH akan gagal..

Teuku Zacharyah Iskandar
16/09/2016 - 01:51:56 am

[10/16, 03:06] ‬: Saya setuju ; Nasionalisma Melayu yang terlalu tebal dan Perkauman Melayu  rasis ! akan berlaku pertembungan di antara " Islam Islam " ; Ramatan lil'alamin VS " Melayu Islam ( Nasionalis Islam ) yang bukan daripada ajaran nabi .Kerna Nabi haramkan perjuangan ' Arab Islam ". Apalagi " Turki Islam " dan " Melayu Islam " 

.Justeru Nabi haramkan perjuangan assobiyyah Jahiliyyah Melayu Islam yang sekarang ditaja untuk temberang pengundi Islam dengan kerjasama politik Parti Nasionalis Melayu Islam NTR dan Parti 2h . Iaitu ajaran mereka : " Melayu Islam " yang assobiyyah Jahiliyah sesat !! 

Dalam Islam tiada perjuangan bangsa atau rasis tapi Islam Rahmatan lil'alamin ( Islam Islam ) bukannya putar alam ajaran " melayu Islam" . This is d new politics of Parti 2H 2 sustain  Umno in power !!   

Sudah terang lagi bersuluh !  " PAS 4 ALL " sudah dihapuskan oleh Parti 2H !! Sudah sama dengan Umno sekarang dengan ajaran Nasionalis  jahiliyyah " Melayu Islam " Fikirkanlah ! ..  - Nasharrawy

No comments:

Post a Comment

Cakaplah apa saja yang benar asalkan tidak menghina sesiapa